Publicitat
Política · 23 de Març de 2009. 20:25h.

Topada entre Montilla i Castells

El president pregunta pel finançament i el conseller li diu que parli amb 'La Vanguardia'

Topada entre Montilla i Castells

Antoni Castells, Manuela de Madre, José Montilla i Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu al PSC

El finançament està tibant la corda entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Economia, Antoni Castells, que porta el pes de les negociacions. En la reunió del Consell de Govern de dimarts passat, per exemple, el president va preguntar sobre la marxa de les converses i Castells va contestar amb un "això pregunta-li a La Vanguardia", segons ha sabut e-notícies.  El titular d'Economia feia visible així el seu malestar després de la informació publicada per aquest diari el divendres anterior que situava l'oferta del Govern en 1.400 milions.

L'empipada del conseller venia donat també perquè la notícia assegurava que les dues parts "se han fijado un plazo aproximado de dos semanas para intentar cerrar un acuerdo". El termini acabaria, doncs, el proper divendres sense que ara per ara hi hagi hagut cap avenç substancial. El conseller d'Economia, segons les fonts consultades, considera que la filtració va sortir de Presidència.

La negociació del finançament està desgastant políticament Castells -considerat proper a Maragall- que ha hagut de patir diverses ensopegades. L'última el dijous passat quan el conseller d'Interior, Joan Saura, va revelar per sorpresa en una roda de premsa sobre la carrega policial dels Mossos que l'oferta del Govern espanyol només arribava a 1.200 milions. Just mitja hora abans, Castells havia protagonitzat un off the record als passadissos de la cambra sense avançar la xifra.

Dos dies abans, la consellera de Treball, Mar Serna, en funcions de portaveu, també va declarar que "no és bo posar una data com a termini". Serna va desautoritzar així el seu company de Govern que, en declaracions a Rac-1 el dia anterior, havia manifestat que si no hi ha acord "en les pròximes setmanes" calia suspendre les negociacions.

El titular d'Economia ha rebut també des de Madrid quan, després d'una roda de premsa de Consell de Ministres, la vicrepresidenta María Teresa Fernández de la Vega va acusar Castells de "no ajudar" amb la seva actitud. Curiosament, l'únic conseller que va sortir en defensa seva l'endemà va ser el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira. La consellera de Treball, Mar Serna, en una roda de premsa de Govern, no ho va fer fins a cinc dies després.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 andreu, Cervera, 24/03/2009 - 14:33

Aquesta dona que sempre riu és de lo pitjoret que hi ha a Catalunya. Pobre Castells al costat d'aquesta optimista compulsiva.!

#22 Mercè, l'hospitalet de ll, 24/03/2009 - 14:01

Tan dolent es el lladre que robe com el que vigile, o sigi en Castells segueix la beta del PSC, aixó vol que es igual, del contrari si un esta amb des-acord dimitirie.

#21 kim, hospitalet, 24/03/2009 - 11:48

El Montilla i els seus ajudants (iceta, zaragoza, etc...) ens han venut i en Castells es l'unic amb una mica de dignitat. O potser estan preparant el relleu del PSC perque la "crosta espanyola" fa aigües.

#20 PERE, girona, 24/03/2009 - 11:15

tant pallasso es en Castells com tot el govern en pes, no sen salva cap, fora trispartit que son la ruïna del país.

#19 joan, manresa, 24/03/2009 - 11:05

Al Sr.Castells no li queda ya més remei que dimitir,i no només per el seu bon nom.La contesta al Sr.Montilla,acertada.Aquest Sr.cada día perd més,nerviós,li surten totas las bilis internas,surt l'ego.Las ultimas bramadas contra CIU,fora de lloc,i mala