Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2015. 17:34h.

Topada Junqueras-Iceta

Pel federalisme i la independència

Topada Junqueras-Iceta

Iceta, durant la seva intervenció

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’han enganxat aquest dijous pel federalisme i la independència. Junqueras ha assegurat que les tesis defensades pels socialistes són “contes de fades”.

El líder d’ERC, durant una intervenció a la la Universitat Progressita d’Estiu de Catalunya, s’ha preguntat si “algú creu de veritat que aquesta tardor hi haurà qualificada a l’Estat espanyol per canviar la Constitució? Però quin conte de fades m’esteu explicant?”.

“És molt bonic, de veritat que m’agrada molt, i si aquí féssim un exercici d’explicar contes és evident que jo l’hauria perdut”, ha afegit. En aquest moment, Iceta l’ha tallat i ha assegurat “perdona, contes, contes… doncs el conte que vem viure el 9 de novembre…”.

“Com s’arribarà al federalisme? Serà difícil, és evident”, ha argumentat abans de dir que “jo el que impugno no és la independència ni molt menys, perquè és un desig legítim que entenc de molta gent, però el que sí que m’atreveixo a dir és que molts camins que es proposen per arribar-hi no són ni més senzills ni més certs dels que nosaltres proposem per arribar a un Estat federal”.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 Vicenç, Badalona, 04/07/2015 - 10:06

Malauradament, el PSC segueix les tesis del federalisme, de la mateixa manera que ho han fet els seus companys del PSE ( partit socialista espanyol) No s'ha avançat en aquest tema i axó ha provocat moltes desercions de membres qüalificats, que no estan d'acord amb la linea de la direcció del partit.

#16 ccc, bcn, 03/07/2015 - 12:48

els principals obstacels per el Federalisme són els q defensen els priilegis de Euskadi i Navarra i els q no poden acceptar un federalisme q ens faci a tots iguals. Pq el federalisme és la quintaessència del café per tothom, allò del federalisme assimètric és un invent

#15 Pepón, Bcn, 03/07/2015 - 09:34

Una pregunta muy sencilla para los victimistas: Territorios de países de la OCDE que tengan más competencias que Cataluña?

#14 Pepón, Bcn (España), 03/07/2015 - 09:32

Los duistas siguen sin explicar las consecuencias de la DUI. Será que son muy malas consecuencias y quieren mantener al ganado engañado.

#13 Pau, Reus, 02/07/2015 - 19:50

Pensava que el Pere Navarro s'havia endut el fullet del federalisme!
Encara hi ha algun babau que creu em el federalisme??

#13.1 Pere Prats, Sants, 02/07/2015 - 23:33

Diguem que el federalisme es el mal menor si les coses s'arribessin a tòrcer, es a dir Espanya antes Federal que rota, en el fons es pur maquillatge com va ser l'Estat de les Autonomies, res més.