Publicitat
Política · 14 de Maig de 2010. 14:42h.

Torna el front d'esquerres

ICV-EUiA crida a fer un “front comú" a Catalunya i Espanya

Torna el front d'esquerres

Miralles i Herrera, durant la compareixença conjunta

El secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, acompanyat pel coordinador nacional d'EUiA, Jordi Miralles, ha fet una crida a partits polítics i entitats d’esquerres per fer un “front comú” a Catalunya i Espanya per donar una resposta “justa, solidària i sostenible” a la crisi econòmica i oposar-se a les mesures proposades pel Govern espanyol.

Herrera i Miralles han assegurat que la coalició ICV-EUiA a partir d’ara farà trobades amb sectors i entitats per fer aquest “front d’esquerres” i “plantejar alternatives que són les del sentit comú: una sortida solidària a la crisi”, ha dit el líder ecosocialista, que ha justificat aquest front per “responsabilitat històrica”.

Entre les propostes que proposa ICV-EUiA sobre les quals hauria de treballar aquest “front comú d’esquerres” hi ha una reforma fiscal justa, progressiva i verda, un pla de xoc contra el frau fiscal, centrar el debat i les propostes sobre el mercat del treball en la disminució de la precarietat, mantenir el poder adquisitiu de les pensions i dels salaris dels treballadors, noves condicions per a les entitats financeres amb l’objectiu de garantir l’accés al crèdit i establir una nova fiscalitat sobre les inversions.

“La majoria de ciutadans d’aquest país se sent d’esquerres, però sobretot és que són treballadors i treballadores, pensionistes, persones a l’atur, estudiants i joves precaris als quals hem de donar resposta perquè van ser ells els que ens van triar per representar-los, no pas els mercats”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 jos fallola, SF codines, 15/05/2010 - 14:03

MEDI AMBIENT INVESTIGAT PER UNA CAÇA ILEGAL. Són burros. Ho podeu llegir aquí: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46

#11 ramon, barcelona-c, 15/05/2010 - 11:35

Si manessin aquest parell en Miralles i el Herrera aixó podría acabar en un paradis sovietic d'un igualitarisme a nivell de tercer mon esteril i desencoratgedor . Perdó els comunistes s'han de fer fora, a Korea del NORD i Cuba.

#10 jos fallola, SF Codines, 15/05/2010 - 10:54

I el front ecologista, amb el seu delegat de Medi Ambient a l'Ebre processat per prevaricació per perdonar sancions als caçadors furtius i la Directora General de Medi Natural acusada per la fiscalia per autoritzar la caça amb vesc. Flipant !

#9 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 15/05/2010 - 00:53

Pero estos no son separatistas?. No se por qué quieren tratos con los que
dicen que nos roban. Este partido sandia, Rojos por dentro y verdes por fuera, son una contradición.

#8 Diderot, Gandesa, 14/05/2010 - 22:16

Si mana aquesta gent desapareixerà la propietat privada, vindrà la colectivització de terres i els teatres i auditoris es diran "Karl Marx". Fan realment por. Ah! I la gent catalana precisament per ser treballadora no és d'esquerres.