Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2018. 09:07h.

Torna el "ni un pas enrere"

Torra: “el nostre deure és acabar la feina que hem començat”

Torna el "ni un pas enrere"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que “ens hem carregat de raons i ara ens carregarem d’energia per assolir el mandat democràtic que tenim” i ha afegit que “només podrem aconseguir-ho amb un nou moment d’empoderament popular”.

En aquest sentit, ha fet una crida a institucions, partits, entitats, organitzacions, sindicats i empreses durant l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2018, que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de la Música de Barcelona: “Tots hem d’estar a l’altura del moment”.
 
Durant el seu discurs de cloenda de l’acte, el president Torra ha afirmat que “el nostre deure és acabar la feina que hem començat” i ha afegit que “el referèndum del primer d’octubre i la declaració política d’independència posterior són aquest camí que hem d’acabar”.

“El nostre deure és continuar dibuixant horitzons que ens facin avançar. I avui, al nostre davant, tenim l’horitzó de fer efectiva la República”, ha conclòs. Segons el cap de l’executiu, “per acabar la feina, ens cal preparar-nos, organitzar-nos i avaluar molt bé els enormes sacrificis que caldrà fer”. Uns sacrificis “que caldrà fem tots junts” perquè “junts som més forts”.
 
El president Torra ha dedicat paraules d’agraïment als guardonats i ha posat de relleu la seva tasca “perquè allò que heu donat al vostre país és molt més que allò que us hem sabut tornar”. “Cadascun de vosaltres sou una baula d’aquesta llarga cadena de llibertat, talent i compromís que ha fet de Catalunya el que és avui”, ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que “som on som perquè ens ho hem guanyat amb moltes vides dedicades a superar tots els reptes i embats que hem patit” tot afegint que “no ens han frenat l’amenaça, la presó, el 155 ni cap de les maniobres de la guerra bruta”. “A cada cop contra la voluntat popular, aquesta esdevé més forta, més poderosa i rabent”, ha sentenciat.
 
El president ha denunciat durant la seu discurs que des de l’estat espanyol “voldrien que quedéssim encallats en respondre la seva repressió” perquè “ens voldrien fer recular molts anys enrere per demanar les coses més bàsiques”.

Segons el cap de l’Executiu, “no espatllaran tot això que hem construït” perquè  “això ja no va només d’independència; va de drets humans, de llibertat d’expressió i de dignitat”. “No farem cap pas enrere, perquè ja no volem mirar enrere. Només podem mirar endavant, perquè no ens fa por veure com construirem la República”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#32 Soloesmiopinion, Tabarnia, 24/07/2018 - 17:40

Home, feina, el que es diu feina han fet ben poca o cap.

#31 Agustin, Barcelona , 24/07/2018 - 15:08

Ah no ?? que le digan a este iluminado que el parlament hace caso del juez Llarena.

#30 cata..queeee, Montcada i Reixac, 24/07/2018 - 14:59

el orangutan kim...un pendonaje que se ofrecia s todos los partidos..un geta con cara simio

#29 Pepet, Sabadell, 24/07/2018 - 13:41

També va dir que, als catalans, els esperen temps de mols sacrificis o quelcom semblant; estan disposats ell i els seus seguidors benestants a assolir aquest sacrificis?
Cada dia esta més clar que no tenim President, encara que sembla que dos personatges s'otorguen el lloc. Un País amb dos Presidents no té cap sentit; n'hauria de plegar un!!!

#28 M, Sabadell, 24/07/2018 - 12:45

La foto parece una reunión del IMSERSO para explicarles las condiciones del viaje.
Y lo de ni un paso atrás ya está muy usado, no paran de retroceder, no han avanzado ni un milímetro, y para rematar dicen que la independencia será lo antes posible, son cada día mas cómicos.