Publicitat

Ara entre JxCat, ERC i el PDECAT

Torna el tripartit

La ruptura entre JxCat i el PDECAT provoca que a hores d’ara hi hagi un tripartit al Govern de la Generalitat, tal com passava entre 2003 i 2010, quan l’Executiu català estava format pel PSC, ERC i ICV. Aquell Govern va ser batejat despectivament com el Dragon Khan per les desavinences entre les diferents formacions.

Actualment són JxCat, ERC i el PDECAT qui formen el Govern de la Generalitat. L’expresident Carles Puigdemont s'ha donat de baixa del PDeCat, després de la demanda contra la seva formació pel control de la marca JxCat.

El vicepresident de JxCat, Jordi Turull, també ha anunciat que deixa la militància del PDeCAT. En una carta dirigida a Bonvehí, apunta que "les darreres dinàmiques, decisions i pronunciaments de la direcció" del PDeCAT "fa molt complicat en consciència mantenir alhora una doble militància”. També han seguit els seus pasos Josep Rull i Quim Forn, els altres dos presos de JxCat que tenen carnet del PDeCAT.

Finalment, els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet, Mertixell Budó i Miquel Buch també s'han donat de baixa del PDeCAT. Així, la titular d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, és l'únic membre del govern que es manté al PDeCAT.

En un comunicat conjunt, els quatre consellers culpen el partit que presideix David Bonvehí de "no seguir" el mandat de les bases i "judicialitzar" la relació amb JxCat.


Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/09/2020 - 14:25

Convergencia abandona Convergencia per ingresar a Convergencia.

El gran dilema existencial de Catalunya es saber ara de quina de les cinc noves mamelles dels xicots del trespercent xumara ara el Toni Aira.

Ara que per fi s´havia indepeditzat dels papás ja l´han ben cardat aquest servil i pulidet noiet

#1 Marcial, Santa Coloma, 01/09/2020 - 14:20

Llamarle tripartito a esto es una broma, un chiste muy desafortunado. Mejor llamarlo tresdelomismo o alamierdalostres, que es lo que los ciudadanos pronto harán con esta banda de estreñidos.