Publicitat
Política · 9 de Juny de 2009. 12:01h.

“Torna l'independentisme, torna Esquerra”

Els crítics convoquen una assemblea i aproven una ponència davant la "tendència a la baixa" d'ERC

“Torna l'independentisme, torna Esquerra”

Uriel Bertran, en una imatge d'arxiu

Esquerra independentista, moviment de base d'ERC, arran els resultats de les eleccions europees celebrades el passat diumenge, vol manifestar que "els resultats d'ERC confirmen la tendència a la baixa del nostre partit iniciada l'any 2006, quan es va tornar a formalitzar l'estratègia d'aliances amb el PSC-PSOE, un partit subordinat a Madrid com ho demostren cada dia els seus 25 diputats al Congrés espanyol. Hores d'ara, tot allò que és fonamental per a Catalunya, per al seu progrés i per fer front a la crisi, com posar fi a l'espoli fiscal, continua encallat per la subordinació del PSC al PSOE".

També recorden que "ERC ha perdut 70.000 vots a Catalunya (-28% del total de l'any 2004), i ha tornat als resultats de fa deu anys, pràcticament igualant els de les eleccions europees de 1999 (175.000 vots). En aquests darrers tres anys hem esgotat tot l'augment de vots del cicle de creixement dels anys 2003-2004. Al País Valencià hem perdut 6000 vots (-40% del total de l'any 2004) i a les Illes s'han mantingut els resultats".

"El PSC també ha perdut en aquestes eleccions més de 200.000 vots. En aquest sentit, queda clar que l'estratègia de pacte amb el PSC encaminada a aconseguir captar vot del seu electorat no ha funcionat. El transvasament de vot entre PSC i ERC mentre governem junts és inexistent. Només si ens distanciem i ens diferenciem d'aquesta opció subordinada a Madrid -com també de l'autonomisme que encara mena CiU-, podrem recuperar, entre centenars de milers de votants d'esquerres i independentistes que s'abstenen, el nostre suport social".

"Per tal d'aprovar un renovat projecte de canvi per a rellançar ERC, Esquerra Independentista ha convocat a tots els seus adherits el dissabte 20 de juny a una assemblea general que es celebrarà a la ciutat de Barcelona. En aquesta assemblea es discutirà i aprovarà la ponència 'Torna l'Independentisme, torna Esquerra Republicana'”.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 SIGLOXXI, BCN, 10/06/2009 - 14:53

Ana, me confirmas con tus comentarios que necesitas incorporar a tu dieta un poco mas de fibra, el estreñimiento se te está contagiando a la mente. Deberías de ser mas tolerante con la gente de tu región que además de ser Catalán se siente Español.

#49 Tomàs, Badalona, 10/06/2009 - 12:42

Jovent: Passeu d'Uriel Bertran, necessita acòlits per mantenir el seu poder i poltrona.

#48 Ana, Manresa, 10/06/2009 - 11:56

Aquesta mateixa gent és la que després ataca Catalunya dient que hauríem de parlar tots castallà i no pas lenguas regionales, per tal de sumar; ara bé, ells no renunciaran mai a res que posi en qüestió la españolidad de España. Quin fàstic de gent!

#47 Ana, Manresa, 10/06/2009 - 11:54

Resulta que a laUE ja hi ha des de fa anys una llei genèrica que protegeix els animals de la tortura, però els toros han de ser una excepció precisament perquè l´immovilisme hispànic fot el crit el cel cada cop que li demamen sacrificis per sumar.

#46 Ana, Manresa, 10/06/2009 - 11:53

Cap espanyol està disposat a renunciar a la seva espanyolitat i a les seves tonteries, fins i tot posant en compromís el món civilitzat, doncs per mantenir la fiesta taurina, per ex, s´ha hagut d´agafar amb pinces la llei de protecció dels animals.