Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2018. 15:10h.

Tornem a la casella de sortida

Sánchez diu no a l'autodeterminació i només ofereix recuperar la comissió bilateral

Tornem a la casella de sortida

La ministra Carmen Calvo, en una compareixença davant els mitjans de comunicació després de la trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra, ha parlat de "reunió plena de cortesia i de fluïdesa" per donar "resposta política a una crisi política". Calvo ha apostat per una "normalització de les relacions", malgrat deixar clar que sempre serà "en el marc constitucional i respectant l'Estatut".

La ministra ha informat que tots dos "han acordat posar novament en funcionament la comissió bilateral prevista a l'Estatut, que no es reuneix des de 2011". "Serà la ministra Batet qui presideixi aquesta comissió bilateral on puguem recuperar drets retallats per la dreta", ha concretat.

Calvo, que ha deixat clar que "ens preocupem per tots els catalans votin a qui votin", ha defensat que hi hagi "comunicació fluïda entre ells, de manera normalitzada i que no produeixi un curtcircuit de la comunicació que no convé a ningú". En aquest sentit, el govern espanyol es mostra obert a "parlar de l'aixecament del veto a les lleis socials que Catalunya va impulsar".

Igualment, ha explicat que els dos presidents han pactat la "presència del govern d'Espanya en l'aniversari dels atemptats del 17 d'agost". De la mateixa manera, ha reconegut que Torra "ha parlat de l'autodeterminació" però Sánchez li ha recordat l'"altíssim nivell autogovern de Catalunya".

"L'autodeterminació no existeix en cap democràcia del món i d'això hi ha poc que parlar", ha remarcat. "El Govern espanyol ha de defensar l'ordre constitucional", ha reivindicat, a més de considerar que "no hi ha presos polítics al nostre país".

Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/07/2018 - 22:26

Como decía aquella canción: "Teaaaatro, la vida es puro teaaaatro". Final de la representación.

#16 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/07/2018 - 22:17

Uns mesos en escabetx a Estremera...curen hasta el singlot.

#15 Uno que os lee, Al sur de Hamburgo, 09/07/2018 - 19:52

El "feixista" de Serrat, bordándolo como en él es costumbre:" […] los sicarios no pierden ocasión/de declarar públicamente su empeño/en propiciar un diálogo de franca distensión/que les permita hallar un marco previo/que garantice unas premisas mínimas/que faciliten crear los resortes/que impulsen un punto de partida sólido y capaz […]"

#14 Decebut, bcn (tbn), 09/07/2018 - 19:35

Avui és un dia históric.

#13 Die Ente, Can Pinotxo, 09/07/2018 - 19:33

....I tiro porque me toca.