Publicitat
Política · 8 de Maig de 2018. 17:23h.

Tornen a començar

Dos senadors d’ERC acaten la Constitució per “la llibertat dels presos polítics”

Tornen a començar

Mirella Cortès, pren possessió del càrrec de senadora davant Pío García-Escudero

Els senadors d’ERC per designació autonòmica, Mirella Cortès i Bernat Picornell, han pres possessió del càrrec i han promès acatar la Constitució “per imperatiu legal” i per “la llibertat dels presos polítics”. Tots dos ho han fet inicialment en català, però finalment ho han hagut de dir en castellà davant la insistència del president del Senat, Pío García-Escudero.

Cortès ha assegurat que acata la Carta Magna per“l’alliberament dels presos polítics, pel retorn dels exiliats i fins la consolidació de la República catalana, prometo per imperatiu legal”. García-Escudero ha hagut de demanar-li fins a tres vegades que “ha de jurar el càrrec en castellà”.

Una situació similar s’ha produït amb el senador Bernat Picornell, qui ha assumit el càrrec de senador “fins a la consolidació de la República catalana” i pels “presos polítics” i “exiliats”. En el cas de Picornell, el president de la Cambra alta només ha hagut de dir-li una vegada que ho fes en castellà. Els dos senadors republicans vestien una samarreta de color groc amb el lema “free Junqueras”.

Mentrestant, els senadors del PDECAT, Josep-Lluís Cleries, i la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, també han pres possessió del càrrec aquest dimarts, però han preferit fer-ho davant un notari.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 Vlac, Barcelona, 09/05/2018 - 16:58

La gran falacia es la impunidad con que mienten. Hasta los jueces alemanes han dejado claro que no hay presos políticos sino delincuentes políticos!!!
Está claro que el sainete del prucés no es creíble para nadie con dos dedos de frente !!!

#20 Agustin, Barcelona, 09/05/2018 - 16:20

Que ganas tengo de que alguien dé la orden...

#19 botifler1914, Sinitaca, 09/05/2018 - 14:05

Sin remilgos, la expulsas y no le dejas tomar posesión del acta. Que reclamen al juez Llanera.

#18 Sergi , Barcelona, 09/05/2018 - 12:29

Pero a la hora de cobrar puntualmente cada mes, no dicen "cobro el sueldo del Estado español por imperativo legal". Menudo cuento llevan encima todos estos.

#17 Protágoras, bcn.España, 09/05/2018 - 09:55

El Senado debería legalizar que se pueda acatar la Constitución en catalán. A cambio debería imponer por ley a la Generalidad, la paridad del español en todos los medios de comunicación públicos, en los colegios, en la administración, y en los rótulos públicos de toda Cataluña.

#17.1 Protágoras, bcn.España, 09/05/2018 - 11:07

El cometido de un senador es trabajar por el bien de la nación, no el de conspirar para destruirla. También se debría impedir por ley que puedan acceder a las instituciones y ostentar cargos públicos, a quienes dicen no ser españoles e insultan al país al que representan.

#17.2 Sergi , Barcelona, 09/05/2018 - 13:23

Pitagoras, al que representan y del que cobran puntualmente cada mes.