Publicitat

Sánchez dispara la despesa després de la patacada a les andaluses

Tornen els xecs

Sánchez i Juan Espadas, durant la campanya electoral de les andaluses

El Govern espanyol ha aprovat aquest dissabte al Consell de Ministres extraordinari un reial decret que pròrroga el pla anticrisi per donar resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna, el conjunt de mesures que finalitzaven el proper 30 de juny s'estenen fins al 31 de desembre.

Es tracta d'una sèrie de mesures que arriben després dels mals resultats del PSOE a les eleccions andaluses i que disparen la despesa social. En total, suposarà un pla de més de 9.000 milions d'euros i que pretén contenir la inflació en 3,5 punts.

Entre les mesures es troba una ajuda directa de 200 euros per a autònoms, empleats i desocupats de baixos ingressos que es podrà sol·licitar des de juliol i es rebrà en un únic pagament.

A més, es reduiran en un 50% els abonaments de transport prestats per l'Estat i un 30% de tots aquells que siguin gestionats per les comunitats i els ajuntaments. D'altra banda, tal com ja va anunciar el govern de Sánchez aquesta mateixa setmana, l'IVA de la llum es reduirà d'un 10% a un 5%.

La rebaixa de 20 cèntims per litre de gasolina o gasoil es mantindrà vigent fins al 31 de desembre. Una altra de les mesures que recull el reial decret és revalorar les pensions de jubilació i invalidesa no contributives un 15%.

El líder del PP, Alberto Nuñes Feijóo ha reaccionat a les mesures aprovades. Considera que "després del cop a Andalusia, el Govern encerta en copiar les mesures del PP al per baixar l'IVA de la llum i ajudar els vulnerables, però s'equivoca a no anar més enllà. Està a temps d'assumir la resta de mesures i ajudar de debò els espanyols".

Assegura que "el Govern espanyol ha d'ajustar l'IRPF a rendes mitjanes i baixes en recaptar més, reduir la despesa del govern més car de la història i treballar per suspendre l'impost d'hidrocarburs i que baixi així el preu de la benzina tal com vam proposar".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#27 Telamarinera , Vng , 26/06/2022 - 19:36

Gasto necesario; pero echo en falta medidas de ahorro para financiar este gasto.
Los
Miles de chollos/cargos; presidencias y consejos de empresas públicas…reducción de gastos en políticos; retirar el calificativo de enfermedad a echo a causales ajenos a la SS: (accidentes deportivos de fin de semana, lunes de resaca…)

#26 Resistencia , Flors i violes, 26/06/2022 - 15:17

200 euros para aquellos que realmente ingresan menos de 14.000 euros anuales no inciden en nada (son 16,60 euros mensuales).
Para aquellos que tengan derecho a ello aunque ingresen más (economía sumergida) supone un aliciente más para permanecer en ella.
Para los expertos en ayudas públicas (tipo senegalés 10.000 euros mensuales), otro regalo.

#25 Resistencia , Flors i violes , 26/06/2022 - 14:43

El cinismo de Sánchez recuerda al de aquel que le parte las piernas a otro, le coge la cartera y con parte de lo que pilla le compra una muleta y complaciente pretende que se lo agradezca.
Siempre trilero, debe ir en su ADN.

#25.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 27/06/2022 - 09:19

¿Una muleta? Ojalá! Sánchez como mucho te da una tirita y una foto suya de primer plano para que te deleites con su belleza.

#25.2 Resistencia , Flors i violes , 27/06/2022 - 15:44

#25.1


Pues tiene usted razón. Y la tirita adquirida con dinero público previa adjudicación a un amigo suyo.

#24 Axioma econòmic de l'esquerra, Galaxia amunt, 26/06/2022 - 14:05

Els plantejaments econòmics de les esquerres son per a tots els partits grans i petits el mateix: Els diners de la caixa hi son per raons naturals i no pas pel producte de l'esforç dels ciutadans, per tant es poden malgastar com es vulgui i creuen que no s'acabaràn mai. Segurament per no haver pencat mai la majoría dels càrrecs penjacartells.

#23 Lepero, Barcelona, 26/06/2022 - 13:43

Pecidén, no t'arronsis.