Publicitat

El president reclama una amnistia, convoca una reunió del Govern i envia cartes

Torra acata

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat en una declaració institucional al Palau de la Generalitat després de conèixer la sentència del procés que aquesta "és un acte de venjança i no de justícia". En aquest sentit, ha reclamat l'"amnistia" i ha anunciat que convocarà un Consell Executiu extraordinari i enviarà cartes a Felip VI i Pedro Sánchez per demanar una "reunió urgent".

Torra ha dit que "condemnar a aquestes persones és un insult a la democràcia" i ha assenyalat que "el camí de la solució dels conflictes és sempre la paraula, el vot i la llibertat". "Exigim la fi de la repressió i la llibertat dels presos i exiliats. Inclosa l'amnistia com a punt final de les persones represaliades", ha afegit.

També ha parlat d'"una causa general contra l'independentisme i el dret a l'autodeterminació", però ha avisat que "la negativa de l'Estat al diàleg no ens detindrà a l'hora d'avançar cap a la independència".

El president ha manifestat que el "sacrifici" dels condemnats "no serà en va" i ha dit que "sabrem respondre amb determinació, serenitat, civisme i sentit democràtic". "La nostra causa, és una causa justa. L'hora és greu, en els dies que vindran, sapiguem donar el millor de nosaltres. Tornem a ser exemple al món del clam de justícia", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 amable peticion, Barcelona, 14/10/2019 - 18:13

Hay que detener sin más dilación a este sujeto.

#12 Gerardo, Barcelona, 14/10/2019 - 15:04

Este sinverguenza ya ve peligrar su sueldo de doscientos-mil eurones y sus privilegios y ahora quiere hacer el papel de lobo con piel de oveja. Ya lo dijo un politico de nivel: "hay que detener a este tipejo de forma inmediata". Seguramente el pájaro ya tiene reservado el maletero de un coche para huir detras de su amo y viajar juntos...

#11 Flanagan , Tabarnia city, 14/10/2019 - 14:19

Cobarde abre el trullo.

#10 Adrián, Barcelona, 14/10/2019 - 14:11

El Torra fue el que decía que a "Cataluña no tenim rei" y ahora pide a gritos una reunión con el monarca. Ojalá nuestro rey le conteste como se merece, con el dedo en alto.

#9 turuta, Barcelona, 14/10/2019 - 13:39

'Qui no vulgui pols que no vagi a l'era.'