Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2018. 20:28h.

Torra admet que ningú vol mediar

El president reconeix que “només hem rebut silencis per part dels Estats”

Torra admet que ningú vol mediar

Quim Torra, a la Universitat de Ginebra (foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha admès que el projecte independentista ha rebut “silencis” per part de les institucions de la Unió Europea i dels països membres, però s'ha mostrat esperançat en rebre “una resposta constructiva”. “Sempre esperarem una resposta constructiva, però fins ara això no ha arribat. Només hem rebut silencis per part dels Estats”, ha afirmat en una conferència a la Universitat de Ginebra, a Suïssa.

Torra ha reclamat la “necessitat d'una mediació internacional” per trobar una solució política a Catalunya “basada en l'autodeterminació”, però ha evitat proposar a cap mediador. “No sóc aquí per demanar la mediació de ningú”, sinó que “sóc aquí per explicar els motius pels quals una mediació internacional seria tant necessària”, ha assegurat. També ha demanat que “el rebuig de Madrid a tenir una mediació no pot ser una excusa per a la comunitat internacional”.

“Sense mediació la qüestió catalana empitjorarà perquè el tema català seguirà centrat l’atenció a Espanya i això és un problema perquè no hi haurà temps per altres debats importants a l’Estat”, ha considerat, alhora que ha augurat que “Catalunya i Espanya patiran inestabilitat política” mentre els líders independentistes continuïn a la presó i es negui el dret a l'autodeterminació.

El president català ha aprofitat la seva conferència a Suïssa per denunciar que “jutges i fiscals s'han inventat els delictes de rebel·lió i sedició”. “La justícia espanyola s'està venjant dels líders independentistes”, ha reblat Torra, alhora que ha denunciat que “Espanya és superficialment és democràtic, però són els seus instints antidemocràtics els que sostenen el poder real”.

Torra ha reclamat la mediació internacional perquè “és inacceptable tractar les urnes com a font de violència”. “Vivim a la Europa de 2018 i no tolerarem una renaixença de la inquisició espanyola”, ha conclòs el president de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#37 candido martin, SAN ANDRES Y SAUCES, 18/10/2018 - 16:37

Pues, señor Torra. si no le gusta como se vive en nuestro pais, es libre para irse a otro pais. usted elige.

#36 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Enlloc, 18/10/2018 - 13:25

"no toleraremos un renacimiento de la inquisición española"

Y este memo se pone a hablar de la inquisición en Ginebra, donde la "inquisición protestante calvinista" quemó a Miguel Servet...
De momento la unica inquisición que ejerce como tal es la catalanista, y sus medios de opresión contra los herejes partidarios de mantener España u

#35 Gran audiencia!, Capetown del Llobregat, 18/10/2018 - 13:22

Aquesta conferència sembla alló de Viages Amparo, que et porten a veure la Pilarica i havent dinat et fan entrar a una sala on et foten una promoció i et regalen una espatlla de xai a veure si els compres un matalàs Aqui hi devíen rifar una ampolla de Ratafía.

#34 OVNI, ELX, 18/10/2018 - 13:07

Un grup d'unionistes va increpar al president de la Generalitat, Quim Torra, a la sortida de la seva conferència a Ginebra amb crits de "viva Franco", "viva España" i "arriba España". Els unionistes també han insultat directament al president Torra maleint els seus avantpassats i dient-li "fill de puta".

Nota: espanyolisme és feixisme.

#34.1 Al ovni, Barcelona , 18/10/2018 - 15:48

Estarías tú con ellos

#32 botifler1914, Sinitaca, 18/10/2018 - 11:55

els motius pels quals una mediació internacional seria tant necessària

Para los independentistas.
En la conferencia no habian ni cien personas. Este viaje ¿quien lo paga?.
Espero que yo no.