Publicitat

Ara demana "continuar" el diàleg

Torra afluixa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a Pedro Sánchez "coratge i valentia per continuar amb el diàleg" i li ha recordat que el Govern "també assumeix riscos, perquè la política demanda haver d'assumir riscos".

Torra ha fet aquesta petició l'endemà que l'Executiu espanyol suspengués el diàleg amb la Generalitat. Des de la porta de la presó de Soto del Real, Torra ha dit que "nosaltres no ens hem aixecat de la taula de diàleg. El diàleg l'ha trencat el Govern espanyol".

"Nosaltres portem la bandera del diàleg i de l'autodeterminació. Sempre hem estat explicant el mateix, a tot arreu. Amb aquestes banderes sortim al món. Des de la primera reunió amb Sánchez sempre hem explicat el mateix, també a les converses de Pedralbes. Sempre hem defensat que cal una solució política per a un conflicte polític", ha defensat

Torra s'ha mostrat sorprès del canvi d'actitud del govern socialista quan, diu, els últims dies s'estava "avançant en la concreció del diàleg". I apunta a dos possibles factors que hagin fet "recular" Pedro Sánchez:

"Durant aquests últims dies estaven avançant en la concreció d'aquest diàleg. No entenem que ha passat aquestes últimes hores, perquè aquesta reculada. Potser ha estat l'amenaça de la mobilització de la ultradreta espanyola, potser les diferents ànimes dins el PSOE han influït en aquesta marxa enrere."

Després de visitar els presos, Torra ha assegurat que "aquest no serà un judici just" i ha afirmat que el fet d'haver d'anar diàriament a totes les sessions del judici des de les presons on estan interns els impedirà "preparar un judici amb garanties".

Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#12 Lobisome , BCN, 09/02/2019 - 18:26

El problema de la bandera del dialeg que enarbola Torra, es que tiene alguna que otra mancha de caquita, de esa que se hacen los indepes cuando piensan en lo que podría pasar si Sánchez perdiera el gobierno...

#10 Cris, Barcelona , 09/02/2019 - 17:07

.Tienen tanto miedo a un cambio de gobierno. Haber con que cara apoyan ahora los presupuestos. Menuda panda de inútiles. Jijiji

#9 El Sifoner, Castelló, 09/02/2019 - 16:18

(.."Nosotros llevamos la bandera del diálogo y de la autodeterminación. Siempre hemos estado explicando lo mismo, en todas partes..)
Y que es lo que el gobierno de España les ha dicho siempre, no les han engañado. Autodeterminación NO. Uds, quieren vendernos una burra y el resto de españoles NO QUEREMOS UNA BURRA, déjenlo ya.

#8 El Sifoner, Castelló, 09/02/2019 - 16:13

("nosotros no nos hemos levantado de la mesa de diálogo...) Claro que no se han levantado de la mesa, porque nunca se han sentado. Uds, no quieren dialogo, uds, quieren imponer una secesión y punto, todo lo demás no les interesa. Para un dialogo o una negociación, hay que saber que dar a cambio, ¿que ofrecen uds, para que España acepte su secesi

#6 Neferu, Barcelona, 09/02/2019 - 15:31

Primero aclare qué diálogo quiere continuar ¿ El referéndum Sí, o el referéndum SÍ ? Eso no es dialogar eso es imponer, chantajear. No , primero aprendan qué porras es eso de dialogar y, una vez lo sepan, dialoguen.