Publicitat

És el Govern que menys lleis socioeconòmiques ha aprovat en quinze anys

Torra, al ralentí

Quim Torra, amb Meritxell Budó i la resta del Govern, abans d'entrar a la reunió del Consell Executiu

El Govern de la Generalitat encapçalat per Quim Torra és el que menys projectes de llei de l'àmbit socioeconòmic i laboral ha elaborat des del 2004, segons informa aquest dissabte El Periódico, que recull “la poca activitat” del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

Aquest és un organisme consultiu queva néixer el 2002 amb l'objectiu de fiscalitzar l'acció del Govern en matèria social, econòmica i laboral per suggerir millores en el projectes de llei a fi que comptin amb el consens més ampli possible dels actors econòmics. L'Executiu català està obligat a remetre-li tots els avantprojectes de llei, el projectes legislatiu i els decret del terreny socioeconòmic i laboral.

El Periódico informa que el CTESC ha tramitat aquest any 10 dictàmens, que probablement seran 11 abans de finalitzar 2019. Aquesta, diu el rotatiu, és la xifra més baixa dels darrers 15 anys. El president de l'organisme consultiu, Lluís Franco, ha reconegut al diari que “hem tingut una mica menys d’activitat que altres anys”.

Una de les raons que podrien explicar aquest escassa activitat del govern de Torra seria la falta de Pressupostos de la Generalitat, els quals estan prorrogats des del 2017. Això fa que “els projectes normatius que arriben al CTESC són de tall regulatori o per reordenar legislacions ja en vigor”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 pepe, andorra, 09/12/2019 - 14:46

bueno, al menos si no hace leyes, no hace maldades, pq los separatas cuando han hecho leyes importantes, lo han hecho desde el punto de vista separatista y no con el animo de q todos se beneficien. Claro q para lo q hacen y subir impuestos, creo yo q poniendo un jubilado todo iria mejor. Y por sorteo, q es tan democrático como las urnas.

#8 Uno, Una, 08/12/2019 - 13:58

Como solo trabaja el 12 de Octubre, y el día de la Constitución...

#7 Flanagan, Tabarnia City, 08/12/2019 - 10:53

Normal,lo sacas del monotema y anda mas perdido que un gato en un garaje.

#7.1 pepe, andorra, 09/12/2019 - 14:42

un pulpo en un garaje......

#6 Didac B., Barcelona, 07/12/2019 - 19:12

Fa anys que no tenim govern ni cap personatge que ens representi. L'actual es lo pitjor que han pogut trobar per fer el paper de titella subjecte a les ordres d'un element fugit de laJusticia i que ha trait als seus de forma barroera i indigne. Després de tot el mal que la banda ha fet al pais, certament que hom s'avergonyeix de ser català

#5 M. Campuzano, Gavá, 07/12/2019 - 18:20

seguramente impacte en lo privado.
Años de mierda para todos diría el optimista y el pesimista diría que no habrá mierda suficiente para todos.

#5.1 pepe, andorra, 09/12/2019 - 14:44

lo q falta por hacer en España es una revolución como la francesa y tengo en mi mente el lugar perfecto para todos los políticos q nos han robado los últimos 40 años. Si, hubo mucha injusticia y muchas tonterias, pero pusieron en su sitio a los curas, a la nobleza y a sus lacayos, cosa q no sucede en España.