Publicitat
Política · 15 de Març de 2019. 22:02h.

Torra al·lega a la Junta Electoral que el llaç groc és universal

“S'ha emprat de diverses maneres segons el país i moment històric”

Torra al·lega a la Junta Electoral que el llaç groc és universal

Empleats públics de la Generalitat lliuren a Torra un llaç groc

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest divendres al·legacions davant la Junta Electoral Central perquè desestimi la petició de Ciutadans de retirar els llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat. “No pot associar-se l'ús del símbol del llaç groc amb una formació política concreta que concorri a les eleccions”, afirma l'escrit d'al·legacions.

Torra argumenta que “el llaç groc s'ha emprat de diverses maneres segons el país (o regió) i moment històric”. El president català destaca que a Alemanya es fa servir “com a mostra de suport a les forces armades”, a Itàlia és “una mostra de solidaritat amb els presoners de guerra” i al Japó s'utilitza “una cinta groga per reconèixer els professionals que s'han convertit en models públics”, entre d’altres exemples.

També demana a la Junta Electoral que considera la “situació especial” de l'actual període electoral per la celebració del “judici del procés, en el qual el president del Tribunal Suprem ha permès la presència d'aquests llaços”.

Torra afegeix que la vista oral “altera clarament els marcs de neutralitat electoral en els que fins ara han tingut lloc els acords de la Junta Electoral”. En aquest sentit, afirma que la presència de Vox en el judici no pot considerar-se “innòcua”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 16/03/2019 - 13:45

Aquesta els la contundent resposta combativa de la oprimida Brigada del Reumatol contra aquell pais innombrable de les insofribles Fiscalies Anticorrupcio

Tan be que anavem amb la Maripau, mossen Balarin i el Filiprim i les xocolatades al Pati dels Tarongers celebrant els sants del patriarca del cártel quan el 3 era un numero privat.

#13 M, Sabadell, 16/03/2019 - 13:39

El lazo amarillo es una mariconada como tantas otras, muy apto para marujas y jubilatas ociosos.

#12 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 16/03/2019 - 13:27

Clar Quim, com les patates fregides o les ressaques de Ratafia...

#11 Vikander , Cornellá , 16/03/2019 - 09:55

Hemos pasado del "no me surt dels cullons" a dar excusas estúpidas y a cambiar de tema.
Ni un pas enrere.

#10 Duran, Mataro, 16/03/2019 - 09:05

No pot haver-hi cap tolerància amb aquest bandarra i se l'ha de sotmetre a la Llei de forma servera i sense consideració, com a tothom se li aplica. Si en temes relativament lleus se li permet aquesta actitud al final s'embalantonarà i es repetirà l'escena del pastisser-boig. S'ha de tallar d'arrel i aplicant el que fagi falta perque compleixi