Publicitat

Ja no el defensa ni Budó

El Govern dóna el president de la Generalitat, Quim Torra, per amortitzat. Així es desprèn de les paraules de la portaveu de l'Executiu Meritxell Budó, que ha admès que la inhabilitació de Torra amb una sentència és un escenari que "està sobre la taula" i ha detallat els terminis dels quals disposen per dur a terme una possible execució de la sentència.

Budó ha afirmat en roda de premsa després del Consell Executiu que si es produeix una sentència que inhabiliti Torra, la resolució "donarà una instrucció directa i clara al Parlament d'executar la sentència, si es confirmés la inhabilitació del president de la Generalitat" ha reconegut Budó, detallant seguidament els terminis.

"Si això és així i acaba sent així, comencen a córrer tots aquests terminis que havíem comentat: els deu dies perquè hi hagi proposta d'un nou candidat, dos mesos de termini perquè hi hagi proposta d'un nou candidat, dos mesos pel termini per una nova investidura i si no s'acaba fent una nova investidura aleshores una nova convocatòria d'eleccions" ha explicat.

"Aquest és el marc legal, els terminis que estan establerts i evidentment aquests escenaris s'han de contemplar perquè és una possibilitat que hi ha sobre la taula" ha afirmat Budó. "No obstant això, encara estem en el termini de defensa legal amb el recurs de cassació davant del Suprem" ha apuntat.

L'advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye, ja va reconèixer dissabte passat que "si hi ha una condemna ferma i el Parlament l'executa, ell l'acatarà. Sempre ho ha tingut molt clar i mai ha dit el contrari" en declaracions al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio.

Membres del Govern de la Generaltiat (Foto: JxCat)
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 15/01/2020 - 18:07

¿Esto de acatar las resoluciones de tribunales españoles no era cosa de españoles?

#1 Albert Escarré Puig, Barcelona, 15/01/2020 - 18:02

#1

Quim , ¿ Has oído Meridtxell Budó ?. Que el Govern TE da por AMORTIZADO. No te pongas tan chulo, que cuanto más alto subas mayor porrazo te pegarás. La ley está hecha para cumplirla, o de lo contrario has de atenerte a las consecuencias. Así que pon las barbas a remojar.