Política · 5 d'Octubre de 2018. 13:41h.

Torra anuncia que desobeiran al Suprem

El president assegura que "no acceptarem la intromissió d'un jutge"

Torra anuncia que desobeiran al Suprem

Torra, amb Aragonès (Foto: JxCat)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que desobeiran al Tribunal Suprem i ha posat en relleu l'acord del ple del 2 d'octubre sobre la suspensió dels diputats processats dictada pel jutge Pablo Llarena. "No acceptarem la intromissió d'un jutge qüestionat arreu d'Europa a la sobirania del Parlament", ha exposat.

Torra ha recordat que "en l'exercici d'aquesta sobirania, el ple va aprovar de no acceptar les suspensions dels nostres presos i exiliats". "Preservar aquesta sobirania és imprescindible per continuar avançant i per respecte als ciutadans d'aquest país", ha afegit.

També ha subratllat que "vam aconseguir aquest acord que és difícil perquè hi ha dues veus que ens hem de posar a debatre, treballar i concretar" i ha exposat que "a vegades, si no entenem l'excepcionalitat, és difícil entendre el punt en què ens trobem.

Quim Torra ha destacat que "l'important és que es basa a defensar la sobirania del Parlament i a no acceptar la suspensió dels diputats". La roda de premsa conjunta amb el vicepresident Pere Aragonès s'ha fet l'endemà de la crisi entre JxCat i ERC.

Tot i que finalment, les dues formacions van arribar a un acord, els lletrats del Parlament -el lletrat major és l'exsecretari general d'ERC, Joan Ridao- el van rebutjar. La seva opinió no és vinculant, i la majoria independentista de la Mesa va decidir tirar endavant l'acord igualment.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 Alejandro1º, Barcelona, 06/10/2018 - 11:20

Bueno, es su decisión pero, luego asumir las consecuencias con la misma chulería, luego no os hagáis las víctimas llorando como plañideras por los rincones del mundo a ver si algún alma caritativa se compadece de vuestras lágrimas de cocodrilo y os apoya.

#33 Una pregunta, Tarragona, 06/10/2018 - 08:36

¿Los ciudadanos también podemos saltarnos las leyes y normas de la Generalitat ?

#32 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/10/2018 - 21:15

Qui es Pere Aragones :

https://cronicaglobal.elespanol.com/pensamiento/abuelo-alcalde-franquista-fundador-pp_146351_102.html

#31 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 05/10/2018 - 18:52

Dejando de lado que si lo hicierais dejaríais bien claro que de demócratas tenéis sólo el nombre, os falta valor para desobedecer un mandamiento judicial y os sobran motivos (empezando por los penitenciarios) para que no se tire ni un papel al suelo sin permiso expreso de esos mismos jueces a los que decís que desobedeceréis. Caganers!

#30 Veciana, Barcelona, 05/10/2018 - 18:27

Nada original,eso de saltarse las sentencias ya lo hacía El Vaquilla.