Política · 4 de Juliol de 2018. 08:53h.

Torra aparca la independència

La Generalitat nomena els representants de les comissions bilaterals per negociar amb l'Estat

Torra aparca la independència

Quim Torra, amb Elsa Artadi, durant la reunió d'aquest dimarts

El Govern ha aprovat reactivar quatre comissions bilaterals Generalitat-Estat nomenant els representants catalans en aquests òrgans, que serviran, segons va assenyalar la portaveu del Govern, per reclamar els "incompliments" amb la Generalitat que considera que l'Estat ha acumulat en els últims anys. Perquè les comissions puguin reunir-se s'haurà d'esperar que el Govern central nomeni als seus representants.

Elsa Artadi va fer una crida a estendre la normalització de les relacions institucionals també en aquests àmbits sectorial: "Si s'activa un diàleg polític al més alt nivell, entenem que a nivell sectorial s’hauria de poder parlar també de les reivindicacions dels catalans, moltes motivades per incompliments de l’Estat que fa molts anys que duren".

Les comissions que s'han reactivat són: la Comissió Bilateral Generalitat-Estat; la Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat; la Bilateral d'Infraestructures, i la Mixta de Transferències Estat-Generalitat.

El Govern assenyala que aquestes comissions no es reuneixen des de 2011 i algunes fins i tot solament ho han fet una vegada (2007), i recorda amb són mecanismes regulats per la legislació vigent i que, per tant, no hauria de presentar problemes que es reunissin.

La Comissió Bilateral Generalitat-Estat s'encarrega de tractar "el marc general i permanent" de les relacions entre el Govern i l'Executiu espanyol, i per la part catalana la presidirà el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall.

La Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat tracta de les relacions entre administracions quant al finançament autonòmic, i per la part catalana la presidirà el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès.

La Comissió Bilateral d'Infraestructures haurà d'abordar la disposició addicional tercera de l'Estatut relativa a la inversions de l'Estat a Catalunya, i la Generalitat ha triat que la presideixi en representació seva el conseller de Territori, Damià Calvet. Finalment, la Mixta de Transferències Estat-Generalitat té per objectiu fer efectius els traspassos de serveis que són competència de la Generalitat, i al capdavant de la part catalana estarà la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 04/07/2018 - 13:56

Deberían discutirse también los incumplimientos del gobierno autonómico, como la represión lingüística, el adoctrinamiento escolar, la falta de pluralidad en los medios (al lado de la propaganda de la CCMA la parcialidad de TVE es de chiste), la falta de una ley electoral justa, la obediencia a leyes "a la carta"...
Y estos sí son ciertos.

#2 botifler1914, Sinitaca, 04/07/2018 - 10:34

Lo primero que tendrían que NO HABER son comisiones bilaterales.

#2.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 04/07/2018 - 13:52

Tranquilo. Esta mañana tuve una reunión "bilateral" con mi jefe. Fué amigable, distendida, muy igualitaria... pero cuando acabó, seguía siendo mi jefe.

#1 zeppelin74, bcn, 04/07/2018 - 09:57

Ostres, i jo que em pensava que ara sí era l'hora i que anava de debò.Quin disgust!!