Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2019. 14:09h.

Torra aprofita els aldarulls per demanar l'autodeterminació

Acord del Govern "per avançar en la solució política i democràtica del conflicte"

Torra aprofita els aldarulls per demanar l'autodeterminació

El Govern ha publicat un acord de sis punts que ha llegit el president Torra després de la reunió de l'Executiu català.

El primer punt és "expressar el seu compromís per una solució política i democràtica per al conflicte entre Catalunya i les institucions de l'Estat espanyol instant el president en funcions del Govern de l'Estat a iniciar un diàleg sense condicions en la que cada part pugui proposar els camins de resolució de l'actual conflicte. En aquest diàleg el Govern defensarà l'exercici del dret d'autodeterminació com a via per decidir el futur polític de Catalunya".

El segon punt reclama "continuar impulsant les accions necessàries per garantir els drets humans, civils i polítics dels ciutadans, especialment el de manifestació, llibertat d'expressió, informació i comunicació a Catalunya".

"Reiterar el rebuig a la sentència dictada pel Tribunal Suprem en relació al primer d'Octubre i la causa independentista", és el tercer punt.

El quart punt es "congratula de totes les manifestacions pacífiques que s'han produït amb motiu de la sentència i reiterar la condemna a tots els actes de violència que s'han produït. Així mateix trasllada tot el seu escalf a totes les persones ferides i desitjar-lis una ràpida recuperació".

El cinquè punt demana "promoure les iniciatives polítiques, socials i institucionals que siguin necessàries en l'àmbit nacional, estatal i internacional per avançar en la solució política i democràtica del conflicte".

"Reiterar un cop més al president en funcions de l'Estat la necessitat d'iniciar urgentment aquest diàleg amb el president de la Generalitat", és el sisè punt.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Coque, El Centro de Tabarnia, 23/10/2019 - 13:20

Si el titular fuese: "Torra aprovecha que el Pisuerga pasa por Valladolid para pedir la autodeterminación" tendría la misma lógica

#6 Carme, Barcelona, 23/10/2019 - 10:14

Un acreditat periodista de Madrid va clavar amb exactitud la personalitat d'aquest pocasolta que avui te segrestades les institucions... "un pobre pallaso", sens dubte que el periodista va ser massa feble en la descripció perque no hi ha dubte que després d'aquell malefic del 6 d'octubre del 34 aquest es lo pitjor que Catalunya ha tingut

#5 Gerardo, Barcelona, 22/10/2019 - 17:23

https://www.dolcacatalunya.com/2019/10/vergonya-graban-la-complicidad-de-mossos-y-bomberos-en-los-cortes-de-carreteras/
La prueba del algodón! Vean este video y veran la calaña de estos moSSos

#3 José Méndez, Lérida, 22/10/2019 - 16:54

Ya queda menos para que empiecen los tiroteos por las calles.

#2 botifler1914, Waterpus, 22/10/2019 - 15:39

Más de lo mismo, pido una autodetermibnación que no me pueden dar y así no renuncio a ella.