Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2018. 16:22h.

Torra canvia "atacar" per "acusar"

En les seves declaracions sobre l'Estat

Torra canvia "atacar" per "acusar"

Quim Torra durant la intervenció (Foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que "hem d'anar a acusar l'Estat espanyol d'aquesta farsa, d'aquesta causa injusta i això ho hem de repetir una vegada i una altra", modificant així les polèmiques paraules que va pronunciar des del centre penitenciari de Lledoners divendres passat en les quals va afirmar que "no ens hem de defensar de res, hem d'atacar aquest Estat injust".

"No hem d'anar a defensar-nos de res, hem d'anar a acusar l'Estat espanyol d'aquesta farsa, d'aquesta causa injusta i això ho hem de repetir una vegada i una altra" ha assenyalat Torra. Aquestes paraules contrasten amb les que va pronunciar durant l'homenatge a les víctimes dels atemptats, a Forn i als serveis públics coincidint amb l'aniversari dels atemptats que es va dur a terme des de la presó de Lledoners, al Bages.

En aquella ocasió, el president de la Generalitat va dir davant la multitud reunida: "Jo voldria agafar avui les paraules del Jordi Cuixart, nosaltres no ens anem a defensar, anem a atacar aquest Estat injust, nosaltres no ens hem de defensar de res".

Torra, que ha participat en la cloenda de la 50a Universitat Catalana d'Estiu a Prada de conflent, ha manifestat que l'1 d'octubre "vam fer el que havíem de fer: autodeterminar-nos" i ha remarcat que "aquesta marxa pels drets civils, socials i nacionals que Catalunya ha d'iniciar la fem junts, perquè només ens en sortirem si ho fem junts, com sempre ho hem pogut fer els catalans".

El cap de l'Executiu català també ha defensat que "no ens desviarem ni un mil·límetre d'aquest compromís" -fer real la República-. "Avui, més que mai, la tasca i l'esperança són aquí, en fer real aquesta república i en això hi som i no ens desviarem ni un mil·límetre d'aquest compromís, perquè ha de ser l'esperança de la llibertat, que aquesta vegada ho aconseguirem perquè som al costat correcte de la història i perquè sí, guanyarem".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/08/2018 - 21:30

Acusa rde farsa dice el farsante racistorra. Si todo el prusés es una farsa, incluido tu.

#11 M, Sabadell, 23/08/2018 - 20:51

Si quiere una república Real, de momento ya tiene el rey.
Y si fuese capaz de declararla, igual sobrepasa los siete segundos, sin llegar a los treinta, principalmente para tener tiempo de instalarse en algún maletero .

#10 Alejandro, Barcelona, 23/08/2018 - 20:47

Como si quiere cantar misa. No pensamos hacerle de monaguillo, o lo que es igual: no pensamos hacerle ni p. caso. Es un paparra xenófobo.

#9 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 23/08/2018 - 20:13

Es cierto. Incumplieron las leyes planificada y conscientemente. No hay defensa posible.

#7 valenti, Tarragona, 23/08/2018 - 19:41

Diuen que van guanyar, però sembla que no; van declarar la Republica, però semble que tampoc sino que ara cal fer-la "real"... I aquest senyor es considerat per TV3/BBC-Catalana un "intelectual brutal". Doncs, sí.