Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2020. 15:47h.

Torra compara Espanya amb Turquia

"Som davant d'un escàndol de dimensions internacionals"

Torra compara Espanya amb Turquia

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat una "persecució sistemàtica" en contra de l'independentisme durant la sessió plenària d'aquest dimecres en motiu de la seva inhabilitació per part del Tribunal Suprem. "Qualsevol persona que tingui un punt de sentit democràtic s'ha de revoltar contra aquesta persecució sistemàtica d'un moviment pacífic" ha manifestat.

Torra, que ha estat aplaudit durant més d'un minut pels diputats de JxCat i ERC quan ha accedit a l'hemicicle, ha lamentat en el seu parlament que "quatre milions de vots van ser declarats inútils" i que "la sobirania del poble va tornar a ser trepitjada".

"Som davant d'un escàndol de dimensions internacionals" ha assegurat fent referència a la seva inhabilitació i ha dit que "no és possible imaginar-se que a cap país europeu s'inhabiliti un president per haver posat una pancarta". L'expresident, en el seu discurs, també ha comparat la situació democràtica espanyola amb Turquia. "Passa en règims autoritaris, com hem vist a Turquia" ha assenyalat.

"La sobirania del poble de Catalunya va ser menystinguda una vegada més per un tribunal de part a 600 quilòmetres d'aquí" ha criticat l'expresident, que ho ha considerat "un nou cop a la democràcia" i "un cop d'estat contra les institucions del nostre país".

L'excap de l'Executiu català ha reiterat que "només a Europa on tindrem un judici just" i ha manifestat que malgrat la inhabilitació "ni abandono ni em resigno". "Els escons que ocupeu no us pertanyen, no podeu fer allò que vulgueu, són de la gent que ens va votar" ha dit, afirmant que "és el poble català qui us fa portaveus de la salvaguarda de la seva llibertat".

"Torra ha manifestat que la seva inhabilitació "no passa el més mínim control democràtic, no és acceptable que s'enderroqui un govern per un clam democràtic recollit a les urnes" i ha reiterat que "Catalunya és el bressol de la democràcia, sí aquí!".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#35 Una pregunta, Tarragona, 02/10/2020 - 06:23

¿En Turquia existen jubilaciones doradas de 120.000 euros para los condenados por la justicia ?

#34 Mesetario, Meseta, 01/10/2020 - 21:21

Torra puede comparar a España con Turquía.

Igualmente, puede comparar a una ameba con una sardina, o a una sardina con una ballena. Estas dos últimas comparaciones serían menos bobas que la primera.

#33 Sergi Sergio, Barcelona, 01/10/2020 - 13:14

A este "heroi patriotic" me gustaria verlo en Turquia, lo que nos ibamos a reir.

#33.1 Mesetario, Meseta, 01/10/2020 - 21:18

Imagínate a Torra como presi de una provincia turca defendiendo su separación de Turquía para formar un Kurdistán independiente.

Eso sí, Puchi defiende a Rusia... país en el que los partidos separatistas están PROHIBIDOS.

#32 Flanagan, Tabarnia City, 01/10/2020 - 11:11

Un par de días de la Turquía real harían falta,menuda neteja.

#31 JohnMcLane, Barcelona, 01/10/2020 - 11:10

El periodist turco Can Dündar compara a España con Turquía por encarcelar a Cuixart.Dündar relata en el diario Die Zeit la visita que realizó al presi. de Òmnium en prisión y recuerda que él fue encarcelado por cargos similares"¿Cómo puede ser que en España alguien pase más de 1 año en prisión prevent. sin ser juzgado? Putin y Erdo?an ap