Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2018. 10:26h.

Torra considera "feixistes" tots els que despengen llaços grocs

Els tracta d'"agressius", "violents", "intolerants"

Torra considera "feixistes" tots els que despengen llaços grocs

El president de la Generalitat, Quim Torra, considera "feixistes" a tots els que estan contra la independència i en un article publicat en diversos diaris demana a tots els partits polítics que "condemnin enèrgicament la violència d'aquests grups feixistes contra els independentistes i que es comprometin a combatre el feixisme sense matisos". Com en tantes altres coses, contra el feixisme hem de ser un sol poble", assegura.

Torra exposa que "hem vist aquests últims mesos -i m'atreveixo a dir aquestes últimes setmanes- un increment notable de les agressions, amenaces, intimidacions i violència feixista a casa nostra". "Uns grups d'individus agressius han volgut atemorir els activistes per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats", sentencia.

"En alguns casos -ha afegit-, han arribat a agredir físicament persones que penjaven llaços o instal·laven creus grogues als carrers i a les places del país". Torra manifesta que "aquesta violència, com totes, ha d'acabar" i ha exigit "una condemna ferma, sense matisos ni equilibris, per part de tothom". "No hi pot haver ningú que vulgui ser considerat demòcrata que calli, matisi o justifiqui res davant d'aquests brots de feixisme als nostres pobles i ciutats", ha subratllat.

El president diu que "no hem de combatre tan sols una concepció antiga, monàrquica i autoritària de la cosa pública, sinó que hem de combatre la mentida, l'engany i, més perillós que res, la tergiversació de les paraules". "Ja ho sabem: el llenguatge és poder i qui el controla o qui és capaç de manipular-lo, té capacitat per canviar la percepció de la realitat", remarca.

Quim Torra expressa en aquest sentit que "la tasca professional, eficient i contundent de la policia i la justícia ha d'anar acompanyada d'una muralla democràtica en el camp polític i discursiu del país" i indica que "això inclou els mitjans de comunicació, els creadors d'opinió i tothom qui tingui un paper a l'arena pública". "Cal fer un cordó sanitari davant de les actituds feixistes que s'han despertat darrerament", conclou.

"És evident -assegura- que l'Estat espanyol no ha fet net d'aquest magma feixista i que la transició no va fer un tall sec amb el passat" i apunta que "no ho podem tolerar. No hem de deixar que es covi l'ou de la serp". "No cal ser independentista per actuar amb contundència contra els violents. Pel bé de totes les idees i de tots els projectes democràtics, no podem deixar avançar aquestes actituds".

Finalment, Torra indica que "ningú, ni aquí ni al món, no dubta del caràcter completament pacífic del moviment independentista que aquests últims anys s'ha expressat al carrer amb una pulcritud i civisme exemplar". "No podem acceptar discursos condescendents, mitges tintes ni justificacions -encara que siguin indirectes- d'aquests comportaments violents que hem viscut als carrers de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#87 pep, bcn, 05/08/2018 - 16:42

El Lacísmo es biología y ciencia racial aplicada.

#85 Galba, BCN, 05/08/2018 - 08:09

Tots els que no pensen com jo son feixistes, la majoria de ells també son franquistes i molts besties amb forma humana (Quim Torra, un mort de gana esdevingut President de la Generalitat per la voluntat de Deu, perdó volia dir Puigdemont).

#81 Constança, Barcelona, 04/08/2018 - 23:20

Va costar molt fer saber que els de les estrelles grogues eren feixistes......

#80 ORNi, TORRINCO, 04/08/2018 - 23:13

“ A veces cago duro
A veces cago blando “

Quim Torra 1-8-2018 ( New York Times )

#80.1 Galba, Barcelona, 05/08/2018 - 08:17

Y a veces me cago en los pantalones.

(Forma parte del ADN independentista, sabe Vd?)

#79 Capit@n España, The broquil is over, 04/08/2018 - 21:54

"Dime de qué presumes y te diré de qué careces"