Publicitat
Política · 7 de Maig de 2019. 10:28h.

Torra creu que l'auge de l'extrema dreta és culpa d'Espanya

"La unitat és més important que el respecte per la democràcia i la justícia"

Torra creu que l'auge de l'extrema dreta és culpa d'Espanya

El president de la Generalitat, Quim Torra, publica un article a The Whashington Post en què desvincula l'independentisme i l'auge dels partits d'extrema dreta a Espanya. Torra argumenta que l'origen de l'ascens de l'extrema dreta són les "divisions internes i les lluites de poder del PP" i posa com a exemple que a les eleccions del 28-A, Vox ha agafat vots del PP i de Ciutadans.

Segons Torra, la resposta "violenta" de l'Estat espanyol contra el procés "pacífic i democràtic" va donar suport al discurs de l'extrema dreta. Els principals partits espanyols "han legitimat la idea que la unitat d'Espanya és més important que el respecte per la democràcia i la justícia".

"Els partits polítics espanyols i els seus portaveus acadèmics, intel·lectuals i dels mitjans de comunicació han preferit construir una narrativa falsa, vinculant al moviment de la independència catalana amb el creixement de l'extrema dreta", ha denunciat.

"Si Espanya hagués reaccionat democràticament a les demandes pacífiques dels catalans, com la de Gran Bretanya cap a Escòcia o el Canadà cap al Quebec, l'extremisme de la dreta espanyola no hauria tingut el suport del sistema polític per defensar les seves idees radicals i antidemocràtiques", defensa el president.

"Catalunya seguirà avançant per obtenir el reconeixement al seu dret a l'autodeterminació a través de la pau i la democràcia. Esperem que Espanya estigui a l'altura de les circumstàncies i doni una resposta democràtica del segle XXI: que els catalans haurien de poder decidir sobre el seu futur polític a través d'un referèndum ", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Finsescoions, Blanes, 07/05/2019 - 20:48

Torrat, deixa sa ratafia o acabaràs de homeless a Guaterlu ( apa ja ho he "normalitzat' amb barcenuni fabrenc)
Per cert, el seu currículum diu nascut a Blanes, però hi passa molt de "puntetes"..
Algú dia ens ho explicarà, de moment jo el proposario com"es Torrat predilecte de la Vila de Blanes"...…

#19 marti, Palafrugell, 07/05/2019 - 17:07

I del "sarampio". La epidemia de "sarampio" arreu del mon es culpa del PP. Cs, PSOE----

Menys mal que la Republica Catalana salvara al mon.

#18 Carlos Gomez, bestia amb form humana, 07/05/2019 - 15:34

"Torra es intransigente, xenófobo e identitario. Los socialistas envían una carta a todos los partidos socialdemócratas detallando los tuits antiespañolistas enviados por el president de la Generalitat, y explicando la situación en Catalunya"

publico.es 17-5-2018

#17 Gironi mosquejat, Girona, 07/05/2019 - 15:18

Com sempre, la culpa dels altres!!!

#15 Cris, Barcelona , 07/05/2019 - 14:57

En este tema Torra, mejor cállate. Que lo mencione el, es una vergüenza.