Publicitat
Política · 5 de Setembre de 2022. 16:23h.

Torra crida a manifestar-se "pels que van morir" el 1714

Critica les "renúncies i l'anestèsia del poder establert"

Torra crida a manifestar-se "pels que van morir" el 1714

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la mobilització aquesta Diada i manifestar-se "pels que van morir defensant Barcelona el 1714, per tots els que han lluitat per la llibertat al llarg dels segles i per un futur de dignitat i plenitud del poble català".

Torra diu en una carta que "no podem deixar que tota la feina feta, tots els anys de lluita, mobilització, organització i preparació quedin enterrats per les renúncies i l'anestèsia del poder establert" i remarca que no ha canviat res en l'Estat espanyol respecte el 2015 i el 2017 que ens hagi de fer aturar la determinació de ser una República lliure i independent".

Quim Torra reclama "recuperar la força mobilitzadora i el tremp de la societat civil que obliga els partits a posar-se d'acord i concretar el trajecte cap a la proclamació i la defensa de la independència". "El diàleg amb l'Estat espanyol només serà possible després d'haver fet la independència i haver-la defensat", sentencia.

També manifesta que "la mobilització ciutadana és l'única garantia de canvi, d'evolució, de transformació i ruptura". "L'Onze de Setembre fem memòria i homenatge de tots els lluitadors per la llibertat que ens han precedit", subratlla.

Finalment, recorda que "els Països Catalans acumulen ja molts segles de demostracions reiterades de la manera com Espanya vol sotmetre els catalans, la nostra cultura, la llengua i l'economia". "No hi ha hagut mai (ni hi serà) cap governant del Regne d'Espanya que respecti Catalunya", conclou.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#48 Patumeiro, SantPatumet, 06/09/2022 - 22:09

Y por los q murieron por el COVID,no? nazzi

#47 LoisA, Tabarnia , 06/09/2022 - 17:53

Ejem señor Torra, que hacemos con los catalanes que lucharon al lado del bando de los borbones? Qué hacemos con ellos, que además algunos lo niegan?

#46 LoisA, Tabarnia , 06/09/2022 - 17:52

Claro que sí sr. Torra. honremos a todos aquellos castellanos andaluces madrileños, navarros, valencianos..y de otras regiones de España que junto a los catalanes lucharon contra las tropás borbónicas en territorio catalán, hecho que se puede comprobar en el registro del Hospital de la Santa Cruz (UB Francesc X. Hernández Cardona).

#45 Decebut, bcn (tbn), 06/09/2022 - 17:26

M'he deixat un:

12 d'octubre: Dia de la Descoberta Catalana d'Amèrica

Important!

#44 Decebut, bcn (tbn), 06/09/2022 - 17:24

...
26 de desembre: Diada Nacional dels Canelons
28 de desembre: Diada Nacional de la Dignitat
31 de desembre: Diada Nacional de l'Home dels Nassos