Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2020. 12:58h.

Torra, de nou a la banqueta

Declararà el 29 de juliol per les pancartes de Palau

Torra, de nou a la banqueta

El president Quim Torra declararà el 29 de juliol al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la segona causa per les pancartes al Palau de la Generalitat, les penjades a favor dels presos i exiliats durant el període electoral de les generals del novembre passat.

La data l'ha triada el jutge instructor en veure que des de l'oficina del president de la Generalitat -tot i l'oferiment de la justícia- no es proposava data per a la citació. La plataforma Impulso Ciudadano, que va portar les pancartes a la justícia, podrà ser acusació popular.

Els fets es remunten al mes de març, abans de les eleccions generals del 28 d'abril, quan Ciutadans va denunciar a la Junta Electoral la presència al balcó del Palau de la Generalitat de la pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics i exiliats" amb un llaç groc, penjada des de la presa de possessió del govern Torra, el juny del 2018.

La JEC va donar un termini de 48 hores a Torra per retirar la pancarta, però el president de la Generalitat va presentar una al·legació i va anunciar que no la retiraria.

Després d'un segon requeriment de la Junta Electoral i que el síndic de greuges recomanés retirar els llaços grocs durant el període electoral, Torra va canviar la pancarta del llaç groc per una d'igual amb un llaç blanc amb una franja vermella, un canvi que La Moncloa va considerar "una presa de pèl".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Duran, Barcelona, 17/07/2020 - 15:41

Aquest miserable ha tingut de tornar a fer l'espectacle, ara li han concedit declarar el 29 de setembre, el molt bandarra sempre ha de contradir. Aquest l'han de posar de genolls davant la Justicia i escarmentar-lo amb severitat. Per evitar això els sediciosos volien ser ells qui nombresin els jutges del seu color. Hauria d'estar entre reixes

#4 Barretina a rosca, Black hole, 16/07/2020 - 19:02

El primer presidente racista y xenofobo de una CC AA, de España y diría que de la UE, esto solo puede pasar en tierra santa en nombre de la republiqueta, la democracia y la libertad de expresión.

Se presentó denuncia por racismo al Vicario de El Vivales y el juez dijo que había prescrito, ¿el racismo prescribe?

#3 Didac B., Barcelona, 16/07/2020 - 15:38

El personatge mes mediocre, deslleial i inepte que ha trepitjat les institucions que amb la seva miserable gestió ha desprestigiat d'una manera colossal. Aquest ha estat el caprici d aquell vivales que a distancia disfruta dirigint.lo com un titella amb ordres estrictes de "quan pitjor millor". De la banqueta hauria de passar a entre reixes.

#2 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 16/07/2020 - 15:28

MHP bis,doni a Ecspanya una lliçó de dignitat,porti només el llaç groc!Seguim! Dempeus! En pilotes!

#1 Daniel, Tokio, Texas, 16/07/2020 - 14:48

¿Pero cuándo van a inhabilitar de una p... vez a este humano con forma de bestia?

#1.1 Aclaración, Barcelona, 17/07/2020 - 07:34

Mientras en la Moncloa viva el mentiroso compulsivo, este y otros como él camparán a sus anchas. Son todos de la misma calaña.