Publicitat
Política · 4 de Juliol de 2019. 15:01h.

Torra declara davant el jutge que està per sobre de la llei

"Vaig desobeir perquè jo em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans"

El president de la Generalitat, Quim Torra, va al·legar davant del jutge del TSJC, el passat 15 de maig, que va desobeir l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar les pancartes amb llaços grocs dels edificis públics perquè ell està per sobre de la llei atès que es deu a "un mandat superior" i a més té més autoritat.

"Vaig considerar que aquesta era una ordre manifestament il·legal, dictada per un òrgan que no era competent. No era una autoritat superior a mi", va respondre en uns audios que ha publicat TV3. També va recordar al jutge que "jo tinc la meva formació jurídica, parlo amb molta gent, però també esperava del ministeri fiscal que sortís d'ell mateix la conclusió que estàvem davant d'un acte nul i emès per un tribunal manifestament incompetent".

Torra, que es va negar a respondre les preguntes de l'acusació popular, va sentenciar que "sí, vaig desobeir perquè jo em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans".

"Totes les decisions que es van prendre en aquell moment van ser meves. L'última responsabilitat va ser meva. La decisió i de mantenir pancartes en defensa de llibertat d'expressió i dels drets humans va ser meva. I també la decisió de canviar la pancarta per seguir posant el mateix a través del petit canvi. Jo vaig ser responsable de totes les actuacions que vaig prendre aleshores i me'n sento", va admetre.

"Tota aquesta operació des del primer moment anava conduïda a què passes el que passa ara. Per això es va anar via la JEC. Per això membres afins al PP i Cs van instigar aquesta denuncia, per això soc aquí. Tot això ha estat un procediment amb ambigüitats que m'han produït una indefensió absoluta d'impossible compliment", va lamentar.

"Si jo arribo a complir aquesta ordre que era absolutament nul·la i emesa per un tribunal incompetent em feia caure en el risc de prevaricar. Tot s'ha basat en si jo prevaricava o desobeïa i jo sempre estaré al costat de la defensa dels drets humans", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 Érika, Terrassa, 19/11/2019 - 19:28

¿Hay alguien aquí que haya votado los DD. HH.?

#31 pepe, andorraq, 05/07/2019 - 11:55

mira tu, la versión moderna de la justicia del fuhrer, nadie esta por encima de la ley y si la ley es injusto o esta mal hecha, entonces si q las personas votamos a unos politicos para q la cambien, no para q la lien parda para tapar q son incompetentes y corruptos, q es lo q mejor saben hacer los separatas ademas de la propaganda y la manipulacion

#30 Chris, Lleida, 05/07/2019 - 09:29

cada cop es veu més clar què Torra qualifica a la resta d'espanyols tal i com es veu a sí mateix davant un mirall.

#28 Laughter , L'H-España , 04/07/2019 - 22:46

¡ Y dice que tiene formación jurídica!..... ¡para lo que hemos quedado los catalanes!.... de hazmerreir del mundo...

#27 Francistorra Franco , Barcelona, 04/07/2019 - 20:10

Esto ya demuestra el carácter autoritario del Molt Imputable President. Ya se olía, pero esto es de traca. Ni siquiera un representante de un régimen de Europa del s.XX diría semejante patraña. Es un incendiario y merece ser castigado por la ley.

#27.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 04/07/2019 - 22:28

A este le van a poner el pompis como un bebedero de patos. Y con razón.