Publicitat
Política · 30 de Gener de 2020. 09:59h.

Torra defensa l'unitat després de la canya a ERC

Reconeix que "vaig parlar amb el president Puigdemont"

Torra defensa l'unitat després de la canya a ERC

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que va rebutjar fer fora Esquerra del Govern tal com li van plantejar alguns membres de Junts per Catalunya. "No era partidari de retirar ERC del Govern perquè vinc del món de la unitat", ha sentenciat malgrat les seves crítiques a la formació republicana durant la seva declaració institucional. 

Preguntat per si es va plantejar fer fora ERC del Govern, Torra ha dit que "en les converses van sortir moltes possibilitats, però jo tenia clara una decisió, que és la que vaig fer pública". "Vaig tenir molt clara la decisió i és el que hem dut a terme" ha assegurat, i ha destacat que "era una decisió transcendental, i calia posar el país per davant de qualsevol decisió partidista". "Hem de jugar bé la responsabilitat en moments importants del país", ha afirmat.

El president ha reconegut que "després dels fets de dilluns vaig parlar amb el president Puigdemont, amb moltes persones del partit, de la societat civil, el vicepresident... I al final, com a president de la Generalitat, vaig prendre una decisió i és la que vaig anunciar".

Torra ha defensat que sempre ha buscat "el consens" i els "punts d'unió" dins del govern i que "potser hem tingut alguns dissensos ha sigut al Parlament". "He estat sempre lleial a tots els consellers del meu govern. Els hi he donat sempre tot el meu suport, fossin del color polític que fossin", ha subratllat. En aquest sentit, ha dit que "he procurat sempre tenir una relació cordial i educada amb tothom. També amb Pere Aragonès amb qui, a més, ens uneix un mateix sentit de l'humor".

També ha assegurat que no es penedeix "en absolut" d'haver mantingut la pancarta penjada a la Generalitat. "Davant una pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics i exiliats, que hauria d'estar a tot arreu, el problema no és que jo pengés una pancarta sinó que no n'hi hagi més", ha afegit.

Quim Torra té la certesa d'arribar fins al final de la legislatura com a president de la Generalitat i no es planteja que el vicepresident Pere Aragonès exerceixi les funcions administratives en cas d'inhabilitació: "no em plantejo que no arribi al final d'aquest procés". D'altra banda, però, considera que traient l'escó de diputat, "la presidència de la Generalitat està a la intempèrie".

Finalment, ha assegurat que "amb la sentència, no em puc presentar a les eleccions i sempre he dit que no em tornaria a presentar com a president de la Generalitat". Quim Torra ha insistit que la data de les eleccions la farà pública el mateix dia que s'aprovin els Pressupostos al Parlament.

 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Gordon Slim, somewhere, 30/01/2020 - 11:08

No ha hablado con Piugdemont, ha escuchado atentamente y en posición de firmes sus órdenes. Es lo que tiene ser una marioneta. Y claro, ha trabajado duro para que le inhabiliten y no se pueda presentar a la reelección. Él ya tiene lo que quería, una gran pensión vitalicia. Lo de gobernar y esas cosas lo deja para otros. Menudo jeta. El vivales II

#3 Antoniu, Favert, 30/01/2020 - 11:00

veien la compareixença d'ahir d'aquest objecte anunciant que anunciaria un dia per anunciar que anunciaria... et porta a dir: el procés era això?

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma jumana, 30/01/2020 - 10:40

No hay nada mas lindo que la familia unidaaa....

https://www.youtube.com/watch?v=nIeyJRtaEWU

#1 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , SALVAR AL SOLDADO QUIM TORRA ,, LA UNITAT SIEMPRE A SIDO PARA ALVAR A C.I.U. O JXCAT DE SU , 30/01/2020 - 10:21

Quim Torra ¿ QUI ES EL PRESIDENT DE CATALUNYA ? Si es PUIGDEMONT Voldra dir tu nomes eres un Titella quien mueve lo hilos es el .EL COVARD y EX-PRESIDENT CARLES PUIGDEMONT " EL FUGITIVO CATALAN " Tots els 4 Presidents de la Dreta Catalana . Tots han parado en los Jusgados ES UN FET ..