Publicitat
Política · 15 de Gener de 2019. 08:48h.

Torra demana a Occident que defensi l'autodeterminació de Catalunya

"Només la pressió internacional obligarà l'Estat espanyol a seure a dialogar"

Torra demana a Occident que defensi l'autodeterminació de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una conferència a la Universitat d'Stanford d'Estats Units convidat per l'Institut Martin Luther King, ha manifestat que "només la força de la pressió internacional obligarà l’Estat espanyol a seure a dialogar. En temps on creixen els autoritarismes, Occident i els EUA haurien de defensar l’autodeterminació de Catalunya, perquè ho fem per camins democràtics”.

“Els drets humans, socials i civils són indestriables del dret d’autodeterminació de Catalunya. Demano que la comunitat internacional actuï com a mediadora abans que no sigui massa tard i ajudi a exercir aquest dret”, ha considerat, a més de reivindicar que "si Espanya és realment un estat democràtic hauria d’escoltar les demandes de Catalunya. I també les d’Amnistia Internacional, American PEN Club, Human Right Watch o Premis Nobels que demanen que s’acabi la repressió”.

Torra ha assenyalat que "no volem viure en un Estat espanyol que usa la violència i la repressió per aturar les legítimes demandes dels ciutadans. No volem viure en un ambient de por i censura envoltant les nostres vides”. "Volem construir un estat basat en la llibertat, la justícia social i la no violència. Aquests són els principis que Catalunya ha aportat al món. I creiem que la llibertat d’una sola nació és una part de la llibertat de totes les altres nacions del món”, ha dit.

Finalment, ha remarcat que "el futur de Catalunya passa sempre per la defensa dels drets civils i en el principi d’autodeterminació. No tinc cap dubte que així guanyarem”. “Martin Luther King deia que ‘la resistència no violenta és l’arma més potent dels oprimits per canviar el món’. Hi estic d’acord i malgrat que el camí serà difícil i costós, ens en sortirem”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#33 Cris, Barcelona , 15/01/2019 - 19:27

Torra, Tu por pedir pide. Nadie te hace ni caso.En fin, le encanta hacer el ridículo por el mundo. Pobrecillo

#32 Jaime Catala Miralles , Denia, 15/01/2019 - 18:43

Jeje, és boníssim!!! No li fan ni putó cas en lloc. Pobre desgraciat!!!

#31 El Sifoner, Castelló, 15/01/2019 - 17:17

(.Torra pide a Occidente que defienda la autodeterminación de Catalunya.) Y Occidente pasa, porque ese derecho según la ONU, no existe para la CCAA catalana. Los ciudadanos de la CCAA catalana tienen sus derechos políticos representados, tanto en un parlamento nacional, como en otro autonómico, como cualquier otra CCAA del resto de España.

#30 @Stopseparatismo, Tabarnia , 15/01/2019 - 15:55

Definitivamente esta gente necesita una terapia psiquiátrica con urgencia...

#29 botifler1914, Sinitaca, 15/01/2019 - 13:38

Torra demana a Occident que defensi l'autodeterminació de Catalunya
Luego puede empezar con el Oriente.