Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2020. 13:37h.

Torra demana ara un referèndum sobre la monarquia

"Allò que hauria de ser objectiu de qualsevol demòcrata és la revocació d'aquest règim"

Torra demana ara un referèndum sobre la monarquia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat en el ple extraordinari sobre la monarquia que "els catalans no tenim rei, però ha reclamat al Rei Felip VI que abdiqui o que se celebri un referèndum sobre monarquia o república.

Torra ha manifestat que "allò que hauria de ser objectiu de qualsevol demòcrata és la revocació d'aquest règim" i ha afegit que "allò que va començar pels catalans amb Felip V ha d'acabar amb Felip VI". "Els catalans no tenim rei, ni en volem", ha sentenciat.

També ha dit que "els demòcrates no podem callar". En aquest sentit, s'ha preguntat "on són els republicans espanyols" i ha remarcat que "els independentistes sí que hi som".

Quim Torra ha dit que "no puc comprendre que el Govern del PSOE, Podemos i Comuns avalin la fugida de Juan Carlos de Borbó, l'emparin, la facilitin i, finalment, la beneeixin i l'encobreixin públicament sense cap mena de vergonya".

"L'única protesta responsable i que entendria la ciutadania -ha afegit- és que tots aquells membres del Govern espanyol que estiguin en desacord amb el que ha passat dimiteixin immediatament".

El president ha reclamat l'"abdicació del Felip VI o un referèndum sobre monarquia o república a l'Estat espanyol". "Comuns i socialistes poden demostrar el seu compromís donant la paraula a la gent o dimitint, si s'empara la corrupció i no se'n vol ser còmplice", ha exposat.

Finalment, ha afirmat que "ajudarem a substituir els borbons a Espanya sempre des del respecte a la llibertat de Catalunya guanyada l'1 d'octubre i proclamada el 27". "No ajornem ni posem la independència en un segon pla. La independència és ara més urgent que abans", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#35 recluta, conca, 10/08/2020 - 18:54

Que tal un referendum para que Catalunya se integre en Aragón, recuperando así lo que fue antiguamente " Corona de Aragón "

#34 Galba, Barcelona, 10/08/2020 - 14:57

Ho estan aconseguint. Els atacs ja no es limitan a Juan Carlos y Felip VI sino que se extenen a la Princesa Leonor, una nena (veieu foros). Aquests malparits (que suposo son pares i/o avis a la majoria de casos) es poden sentir orgullosos.

#33 Neferu, Barcelona, 08/08/2020 - 14:20

A río revuelto "ellos" están como tiburones con las fauces abiertas para desestabilizar al banco de pescado y llevarse cuanto más grande bocado mejor. Sr. Torra: en estos momentos qué es más necesario ¿ pedir referéndum del tema que sea, o luchar todos juntos para acabar con las muertes y contagios de TODOS los españoles?

#32 Lobisome, BCN, 08/08/2020 - 10:22

Hay que hacer subir el soufflé como sea antes de las elecciones. El problema es que el "como sea" lo vamos a acabar pagando muy, muy caro. En España esto empezó con Aznar (Los dóbermans y el "váyase Sr. González!") pero fue Zapatero quien lo cristalizó ya para siempre. Estamos a un paso de ver enemigos en lo que solo son rivales políticos.

#31 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 08/08/2020 - 09:55

Al final Torra va a superar a su ídolo Companys, han muerto ya más catalanes por su nefasta gestión que los que envió el otro a las checas