Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2020. 22:52h.

Torra demana la baixa per quarantena però que pagui Madrid

Pablo Iglesias va anunciar la proposta en un programa de televisió

Torra demana la baixa per quarantena però que pagui Madrid

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat al Govern espanyol en reiterades ocasions durant aquest mes de setembre aprovar la baixa laboral dels pares d'alumnes que estiguin en quarantena pel coronavirus però vol que sigui l'Estat qui se'n faci càrrec i només es planteja un ajut en les famílies més vulnerables.

Per aquest motiu, la reunió entre el Govern, patronal i sindicats per trobar una solució per als pares amb fills en quarantena que s'ha celebrat aquest dimarts ha acabat sense acord. La Generalitat ha pressionat perquè l'Estat reguli la incapacitat a través d'una baixa mèdica temporal de la Seguretat Social, i el Govern només es plantejaria aquest ajut en les famílies més vulnerables.

Torra va recollir la proposta del vicepresident Pablo Iglesias, que va assegurar a principis d'aquest mes que hi hauria una baixa laboral remunerada per a pares i mares amb fills que no estiguin malalts però hagin de guardar quarantena per positius de coronavirus en el seu 'grup bombolla' a l'escola.

El president Quim Torra va interpel·lar aquest divendres directament el govern espanyol per tal que aprovi una baixa per incapacitat laboral temporal per aquests casos. El president català va considerar "urgent" una mesura per conciliar la feina amb la cura dels fills que estan fent quarantena per la Covid-19.

Torra ja va reclamar l'aprovació d'aquesta ajuda sense fer menció si la Generalitat aportaria diners per a les famílies. "Cal que tothom pugui fer les quarantenes -si cal- amb la tranquil·litat de no patir pel seu sou ni el lloc de treball" va apuntar Torra el passat 5 de setembre.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Neferu, Barcelona, 23/09/2020 - 08:51

Hombre, es normal que lo pague España ya que el dinero de los presupuestos se lo reservan para TV3 y para tenerlo guardadito en el banco catalán patriótico de nombre ONCE que están organizando en Suizay Londres y del que a través de un crowdfunding proyectan conseguir 15 millones€. Un banco patriótico donde ir escondiendo lo que nos roben y el 3

#1 Jvcs, Barcelona, 22/09/2020 - 23:58

La verguenza no existe en el lukashenko catalán , con más de 150.000 de sueldo ,encima se mea sobre los catalanes con crios y con riesgo de infección.
A veces da la sensación que los despotas ni con salfuman dejan de chupar ,hay que votarlos al carrer y cortarles el manantial ipso facto de por vida.
La vida que nos roba esta mafia !