Publicitat
Política · 17 de Juny de 2020. 20:43h.

Torra demana la independència i Pere Aragonès 25.000 milions

El conseller diu que és “només per fer front a les necessitats pressupostàries”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a ERC anar “junts” per aconseguir la independència, mentre que el vicepresident del Govern i coordinador nacional dels republicans, Pere Aragonès, ha reclamat a l'Estat 25.000 milions d'euros per afrontar els estralls de la pandèmia. Dos discursos que s'han escoltat aquest dimecres en la sessió de control amb pocs minuts de diferència.

Torra ha manifestat que “el camí cap a la independència” s'ha de fer des de la “unitat”. “Junts, sempre”, ha respost el president de la Generalitat al diputat d'ERC, Sergi Sabrià, qui li ha preguntat sobre com assolir la República catalana.

“Junts i sempre. Jo penso que aquesta és la fórmula. I junts i sempre contra la reparació de l'Estat espanyol i a favor dels nostres drets fonamentals, personals, com hem vist aquesta setmana que, de nou, es manté els nostres companys a la presó. Però també nacionals i, per tant, del dret a l'autodeterminació. I, per tant, contra la repressió i a favor d’un full de ruta per aconseguir la independència”, ha afirmat.

Tanmateix, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat poc temps després -i a la mateixa sessió parlamentària- 25.000 milions d'euros a l'Estat per superar la crisi socioeconòmica derivada del coronavirus. “Necessitem que aquest fons s’ampliï fins a 25.000 milions només per fer front a les necessitats en matèria pressupostària”, ha assenyalat el número dos de l'Executiu català.

La Generalitat torna a exigir més diners al Govern espanyol després que el passat 5 de juny Torra sol·licités 15.000 milions d'euros. De fet, el president català va passar en 48 hores de reclamar 5.000 milions a demanar-ne 15.000 i ara Aragonès xifra en 25.000 milions les necessitats pressupostàries derivades de la pandèmia.

Pere Aragonès i Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#34 }}}27}}}NOU~CAMP}}}VISIT~BCN~VISIT~SPAIN}}}SPAIN~AWAITS~YOU}}}ESPAÑA~TE~ESPERA}}}, =E=ESPAÑA= 17 regiones autónomas con diversas características TURÍSTICAS =ESPAÑA=E=, 18/06/2020 - 13:19

========================
Es una GOZADA
el "NOU-CAMP"
cuando...
NO-NO están
los RENEGADOS
de los separatistas
berreando
y con
pancartas
CONTRA ESPAÑA
y...
SÍ-SÍ VER
PUBLICIDAD
del "Instituto de Turismo
de España" ('TURESPAÑA')
"SPAIN·AWAITS·YOU"
"ESPAÑA·TE·ESPERA"
========================

#33 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, DE ESTOS MILLONES CUANTOS SERAN PER LLUITAR CONTRA LA POBRESA DE CATALUNYA O TOTS SERAN PER AJUDA, 18/06/2020 - 13:17

MIRO ESTOS DOS y enseguida me acordado de una BUENA OBRA DE TEATRE ,,. " LA ESTRAÑA PAREJA " els actors era un de Català i el altra de Castellà .. AQUI LA ESTRAÑA PAREJA , Mal Avenida SE LE TIENE QUE AÑADIR JE JE . La pregunta seria ¿ CUAL MIENTE MAS DE LOS DOS ? Es dificil de descubrir NINGUNO ES BUENO .

#32 }}}27}}}NOU~CAMP}}}VISIT~BCN~VISIT~SPAIN}}}SPAIN~AWAITS~YOU}}}ESPAÑA~TE~ESPERA}}}, =E=ESPAÑA= 17 regiones autónomas con diversas características TURÍSTICAS =ESPAÑA=E=, 18/06/2020 - 13:14

=Turespaña=
PROMOCIONA
ESPAÑA
desde
el NOU-CAMP
del BARÇA
en CATALUÑA

=El Instituto de Turismo de España=
es un organismo autónomo
de la Administración General del Estado
encargado de la promoción en el exterior
de España como destino turístico.

#31 Culerdo, Perpinyà infectada, 18/06/2020 - 12:59

Y yo quiero a Cristina Pedroche y Mar Saura en mi habitación contándome un cuento ...

#30 joan, manresa, 18/06/2020 - 12:59

tinu.)s'ajuntin tres forçes perdedores..,no...,perquè aquests pactes també poden arribar a través d'altres formacions...,i llavors que farem..? Sr.Quim...,"Plorar..."?L'independencia arribarà quant tinguem la majoria del poble català arribi amb un sol crit....,i no amb un 51%..,no...al menys amb un 61%....,allavors podrem començar a treure

#30.1 Pere, TABARNIA, 18/06/2020 - 13:11

Idiotas.
Nunca habrá independencia !!!!