Publicitat
Política · 17 de Maig de 2020. 12:14h.

Torra demana la independència "per la vida"

El president creu que és més necessària "que mai"

Torra demana la independència "per la vida"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en un article a La Vanguardia amb motiu del segon aniversari de la seva arribada al capdavant de la Generalitat, afirma que "més que mai" és necessària la independència "per Catalunya i per la vida".

"La meva proposta no pot ser una altra que tots els recursos i tota la sobirania: la independència. Són dos anys marcats per la vulneració de drets humans i fonamentals, començant amb el 155 i ara amb l'estat d'alarma, passant per judicis, presons i exilis ignominiosos. Avui més que mai, amb més força i claredat, prenen sentit les últimes paraules del discurs d'investidura. Per Catalunya i per la vida", escriu.

D'altra banda Torra considera que "ara no és moment d'abocar el país, les institucions i els partits a un procés electoral que dissoldria el Parlament i la seva capacitat legislativa i que convertiria allò que ha de ser el moment de la cooperació en una competició descarnada d'interès dels partits. Ara hem de posar el país per davant dels partits. Per responsabilitat i rigor".

"Si no convoquem unes eleccions per poder aprovar un pressupost, tampoc ho farem ara enmig de l'emergència sanitària, econòmica i social més gran dels últims temps", afegeix.

El president, que reivindica "aquells anys trenta que van canviar de manera brillant el futur dels catalans", lamenta també que va ser "acusat abans de començar tan sols per haver proclamat el meu compromís amb la voluntat popular i la llibertat de Catalunya. Tan sols per voler ser fidel a el mandat democràtic dels catalans".

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#47 Macià, Santanyí , 18/05/2020 - 20:53

Després de veure els vostres comentaris, com voleu que volguem compartir el mateix Estat amb vosaltres? Supurau odi, i si, per salvar la pell l'autonomia que ens cal és la de Portugal

#46 Luigi., Barcino, 18/05/2020 - 10:29

No es lo mismo: "la independencia por la vida que :" la vida que nos esperaría con la independencia", estando en las manos de esta panda.

#45 Pepón, Bcn, 18/05/2020 - 09:19

Solo los totalitarios pueden dar validez a un referendum ilegal en el que participó (según sus datos) un 38% de la población. Esta gente de demócratas no tienen nada. Y es una vergüenza que este señor sea Presidente de la Generalitat, pues bautizó como "bestias humanas" a todos los catalanes castellanoparlantes. Eso tiene un nombre y es nazi.

#44 Pere, TABARNIA, 18/05/2020 - 08:41

Independencia ???
Di mejor como chuparle el orto al señorito sanchez

#43 VRaptor, Alicante, 17/05/2020 - 23:16

Mandato democrático... este fulano no sabe lo que esta diciendo. No existe democracia sustentada sobre el delito, eso se llama dictadura, el mandato se transforma en opresión y destrucción de las libertades de quienes no piensan como los que detentan el poder. Es evidente que es por la vida, por la vidorra que se están pegando y ven que se acaba.