Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2020. 14:22h.

Torra demana una reunió després de qüestionar la mesa diàleg

Ara reclama una trobada telemàtica "de president a president"

Torra demana una reunió després de qüestionar la mesa diàleg

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest matí una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per emplaçar-lo a mantenir, la setmana que ve, "una reunió telemàtica de president a president, acompanyats dels nostres respectius equips de govern" per tractar totes les demandes del Govern respecte a la crisi sanitària i econòmica derivada del covid.

La petició arriba dos dies després que qüestionés la mesa de diàleg arran la suspensió del tercer grau de cinc dels dirigents independentistes empresonats. "Si el govern espanyol té cap esperança de reprendre el diàleg, caldrà que abans demostri que té la ferma voluntat d'aturar les hostilitats contra el moviment independentista català", va manifestar i va remarcar que "avui Catalunya té menys competències i té menys recursos que abans de començar cap taula de diàleg".

Torra, a més, comunica a Sánchez que demà no assistirà a la reunió de presidents autonòmics convocada a la Rioja, com tampoc ho farà cap representant del Govern. "Si bé la matèria de la reunió és del meu interès, la forma que heu volgut donar-li i la situació actual de la pandèmia a Catalunya em desaconsellen de ser-hi", manifesta.

El president lamenta que ni el vicepresident del Govern ni la consellera de la Presidència han pogut negociar amb els ministres corresponents "cap dels continguts que es tractaran a la reunió".

Com sabeu la relació del Govern de Catalunya amb el Govern d'Espanya ha de ser bilateral. Esperem que no s'aprofiti una crisi sanitària tan greu per desfer compromisos i per recentralitzar encara més", subratlla.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#38 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 31/07/2020 - 10:15

Al final, Torra con un palmo de narices, se queda en la casilla de salida y Urkullu después de amagar con no ir a San Millan de la Cogolla ha sacado lo suyo y se ha presentado en la reunión...
Siempre el astuto jesuita por encima de los de la cofradía mendicante de las lagrimas y los dolores...

#37 Galba, Barcelona, 31/07/2020 - 08:38

En realitat el que Torra vol demostrar es que, arribat el cas, Catalunya seria un soci disciplinat, lleial, solidari i responsable de la UE. Es per això que ens esperen amb els braços oberts.

#36 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 31/07/2020 - 01:25

"Joan Tardà i Coma @JoanTarda 9h
Bona notícia q el President Torra anunciï que no anirà a fer la gara-gara al Borbó."

Aquest simiesc personatge ja s´ha jubilat despres de 41 anys, mes que Franco, parasitant les arques publiques. Pero no ho ha fet amb la pensio de pobre professor catala que es, res d´aixo sino amb la de Il.lustre Diputado de

#35 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 30/07/2020 - 23:55

Haurien d´anar pensant en incloure a la reunio de Presidents una fira de brocanters o d´herbolaris, del us del falç, uns balls de rams o una desfilada nocturna de torxes o una exhibicio musicada del feixisme catala a veure si lo Tio Agonias se sent prou interesat i motivat i s´ave a premiarlos amb la seva augusta presencia

Ho dic per ajudar

#34 ="Nationalsozialistischer Katalanischer Dozentenbund" (NSKDB)=, =La universidad adoctrinadora en Cataluña=, 30/07/2020 - 22:52

=La universidad adoctrinadora en Cataluña=

El “profesor” Jaume Munich Gas,
miembro conspicuo de
la "Nationalsozialistischer Katalanischer Dozentenbund"
(NSKDB),
se prevale de su posición de superioridad
para impartir ideología de ODIO contra
los ESPAÑOLES y ESPAÑA
[estado FASCISTA, OPRESOR y REPRESOR][¿?]...