Publicitat

Ja només demana a Pedro Sánchez "donar la paraula als ciutadans"

Torra, desesperat

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una carta adreçada a Pedro Sánchez que publica La Vanguardia, l'adverteix que JxCat votarà no a la seva investidura en cas que no aprovi un referèndum d'independència per a Catalunya.

La posició de Torra topa amb la dels presos del seu partit -Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez- que van demanar per carta al seu partit facilitar la investidura de Sánchez. Els tres diputats suspesos de les seves funcions per la Mesa del Congrés van enviar una missiva de set pàgines a la cúpula del partit independentista en què demanen l'abstenció del partit del president, Quim Torra.

Torra retreu al president espanyol que després d'un any de govern "el balanç que podem fer no és positiu. Amb sinceritat he de dir-li que el balanç és francament molt negatiu ". "La seva arribada al Govern de l'Estat ha comportat més repressió política", assegura.

Igualment li recorda que "vostè va accedir a la presidència gràcies al suport de la majoria dels diputats catalans, dels grups independentistes, en un gest de generositat i amb un vot de confiança que no s'ha vist compensat de cap manera".

"Algun dia, si es vol oferir una resposta duradora, caldrà donar la paraula als ciutadans per fer front a un problema que a l'Europa del segle XXI no correspon resoldre als tribunals ni amb repressió", considera.

"Pensant en les futures generacions de catalans i d'espanyols, li proposo una entesa basada en el respecte escrupolós dels drets humans, civils i socials, inclòs el dret a l'autodeterminació. Perquè aquest és un dels consensos de la societat catalana i s'ha de respectar", defensa.

"Si no és així, si continua vostè transitant aquest espai que encalla, s'enfanga i criminalitza la voluntat política i democràtica dels catalans, des del meu punt de vista i d'acord amb la meva consciència, no té cap sentit donar-li un cop més el suport per renovar la presidència i, per tant, la meva posició és votar no a la seva investidura la setmana que ve ", remarca.

"Faci vostè una proposta per donar la veu al poble de Catalunya. Torneu a la taula del diàleg d'on no ens hem aixecat ni ens aixecarem mai. És amb qui tens diferències amb qui cal dialogar. Està a les seves mans canviar aquest rumb que no porta enlloc. ni vostè ni jo podem abstenir-nos d'una responsabilitat que tindrà conseqüències per a les generacions futures ", adverteix.

"Sap vostè que estic a la seva disposició per parlar-ne, a Barcelona o a Madrid. I només lamento no haver-li pogut expressar personalment aquestes reflexions, com li vaig sol·licitar per carta fa més d'un mes, i que era una nova invitació al diàleg. President Sánchez, aixequi la mirada. Penseu en les generacions del demà. I recordeu que no es pot governar contra Catalunya ", conclou.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 18/07/2019 - 12:19

El conductor Torra, desesperado;
pues el motor de su procés está RIPado.
Pero sigue bien pagado.

#11 Lula, Bcn, 17/07/2019 - 23:55

Sr. Torra: no ha conseguido q se aprueben sus presupuestos! ¡y ahí sigue! Una vez más su partido el de los múltiples cambios de nombre hará lo que sea con tal de mantener el control de presidencia y sus prebendas. Estoy deseosa de ver su estrategia esta vez.

#11.1 Pero hombre!, Chez Fangue, 18/07/2019 - 13:11

Si los presupuestos para este tío no existen, ha repetido mil veces que pasa de todo salvo del objetivo final y que no piensa en elecciones (porque lógicamente las perdería). El problema no es este figura sino los pasmaos que le siguen.

#10 joan, manresa, 17/07/2019 - 16:27

El Casal,16,20 h.--Vostè desesperat...???...I els ciutadans com ens sentim...???Un dirigent de ERC,devant dels mitjans publics,manifestava "estar cansat ya",i era molt jove...,Potser convindria posar el contador a "cero" aquí i a Madrid....,potser cal oblidar per unas primaveres ..,vells somnis de joventut o no tant llunyans...,Sr.President,prou

#9 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 17/07/2019 - 15:57

Déu ni do com ha canviat el conte. De la DUI en el calaix a punt d'obrir-se i declarar-se per l'inefable Mesies de Tuset, a ara implorar vaguetats com aquestes pel rey de la ratafia. No anem bé Joaquim, no anem bé....

#8 Josep, Lleida, 17/07/2019 - 14:13

Pocs us estimen, ningu us te en conte.
Ja no serviu, no sou de utilitat.
Esteu OUT.
Al Sanchez li importa un rabano el que feu. No sou ningu.

Hay que joderse, eh, Torrao ???