Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2019. 18:52h.

Torra desvia al Parlament la resposta a la sentència

El president descarta obrir les presons

Torra desvia al Parlament la resposta a la sentència

Quim Torra durant la sessió de control (foto: Parlament)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat aquest dimecres obrir les presons en cas que els líders independentistes empresonats siguin condemnats. “Jo mai he dit que obriria les presons catalanes”, ha assegurat en resposta a una pregunta del PPC en seu parlamentària. Torra ha afegit, però, que serà el Parlament l’encarregat de decidir la resposta a una eventual sentència condemnatòria del judici del procés.

“Jo sempre he dit que davant del judici i de les sentències d’aquest judici efectivament faríem una proposta al Parlament de Catalunya, que és on rau la sobirania del poble català i és qui haurà de prendre les qüestions que pertoquin”, ha afirmat el president del Govern, després que el líder del PPC, Alejandro Fernández, hagi fet referència a una notícia publicada a ‘Nació Digital’ a principis de setembre de 2018.

La informació a la que ha fet referència Alejandro Fernández recollia unes declaracions de Torra des de Brussel·les en les que no descartava obrir les presons. A preguntes dels periodistes sobre aquesta qüestió, va respondre que “serà el poble qui ho contestarà”.

A més, en una entrevista a Catalunya Ràdio el 5 de setembre de 2018, el president català va dir que “depèn del que el Parlament de Catalunya decideixi què vol fer”. Posteriorment, tanmateix, Torra va matisar les seves paraules en una roda de premsa amb els mitjans internacionals amb motiu de la Diada de 2018. “No tinc la possibilitat d’obrir les presosn”, va puntualitzar, alhora que afegia que la resposta a una sentència condemnatòria recauria sobre el Parlament.

El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha fet referència a aquestes declaracions del president per retreure-li que “no pot comportar-se com un adolescent que diu el que li passa pel cap en les entrevistes i després no voler aclarir-lo al Parlament”.

72794-ppc.jpg

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Coque, El Centro de Tabarnia, 10/10/2019 - 16:16

¡¡Vamos a desobedecer!!

Si, pero que desobedezca otro por mí, que a mi me da la risa

#12 El Sifoner, Castelló, 10/10/2019 - 11:21

Lejos queda ya el famoso "No l'acaterem" de la sra Forcadell, mas cercano esta la declaración del parlamento de la CCAA catalana, en relación a la desobediencia civil e institucional "CUP, JxCat y ERC declara legítima la desobediencia civil e institucional". Y hasta la CUP le hace caso ala JEP y retiran los lazos y pancartas. Que dignos son.

#11 Valor, se le supone, La p.. Mili, 10/10/2019 - 10:03

Els que hem fet la mili recordem aquella sentència que figurava en les fitxes individuals de cada soldat "valor, se le supone". Doncs si Torra i sus mariachis han fet la mili caldrà que esborrin de les fitxes aquesta frase que no els escau. Per dir-ho ben clar: son uns caguetes i uns Capitans Aranya.

#10 Coque, El Centro de Tabarnia, 10/10/2019 - 09:17

Torra ladrador, poco mordedor

#9 Didac, Barcelona, 10/10/2019 - 09:10

Aquest ha passat d'anar a vendre assegurançes porta per porta a tenir xofer, escoltes, cobrar doscentsmil eurots i sobretot a tenir una banda d'inutils al seu servei, tot i que ell està dirigit pel seu amo el pastisser-boig, pero de valentia res de res. Es un farsant amb mentalitat adolescent pero incendiari per atiar el foc de la divisió.