Publicitat
Política · 23 d'Abril de 2019. 09:35h.

Torra diu que Catalunya és terra de convivència

El president diu que són "idees bàsiques"

Torra diu que Catalunya és terra de convivència

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat aquest dimarts per Sant Jordi els dirigents polítics empresonats i els que es troben a l’exili, i ha demanat en anglès a "Europa i la comunitat internaciona" que "s'involucri per resoldre aquest conflicte de manera democràtica".

"Els catalans vivim temps difícils. Després de donar veu als ciutadans perquè decidissin el futur polític de Catalunya, alguns membres d'aquell govern són a la presó o a l'exili per la repressió del Regne d'Espanya". "No es poden tolerar els judicis polítics. La democràcia no pot tolerar que la veu de la gent sigui silenciada amb violència i amenaces". ha reblat. 

"La solució del conflicte polìtic entre Catalunya i Espanya és una oportunitat per a la democràcia al món", ha remarcat Torra en una declaració institucional en anglès i també en català per Sant Jordi, que aquest any és diferent per la situació dels empresonats, ha dit.

Torra ha defensat que "per Sant Jordi celebrem que existim com a país" i ha ressaltat que aquest cavaller “encarna l’esperit d’un poble que ha lluitat contra molts dracs, i que no s’ha deixat vèncer mai”.

"Catalunya s’ha construït entorn a unes idees bàsiques de convivència i també amb fidelitat a la llengua, una llengua que ha estat perseguida i avui encara té adversaris", ha avisat des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, amb una "senyera" i una estàtua de Sant Jordi decorada amb roses grogues.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Xisxes, Barcelona, 24/04/2019 - 08:23

,ja,ja,ja,jaaaa,ja,ja,ja,ja,jaaaa,ja,ja,jaaaaaaa,ja,ja... este es el grado de conocimiento que tiene este inútil de Cataluña...

#10 Amadeo, Barcelona, 23/04/2019 - 17:54

Un par de ejemplos, pero hay muchos más.
Visca Macia, mori Cambó, se gritaba en la proclamación de la Segunda República.
“Mateu-lo, mateu-lo”, cridaven a les portes del Parlament, els militants de CiU a Raimon Obiols, por el caso Banca Catalana de Jordi Pujol.
Parece que ahora hace falta ser ignorante para ser nombrado President.

#9 Amadeo, Barcelona, 23/04/2019 - 17:52

Este hombre delira, cuando dice "Catalunya s’ha construït entorn a unes idees bàsiques de convivencia, solo cuando los extremistas nacionalistas y fanáticos, no han tenido protagonismos, y el periodo más largo es la constitución de 78, que impero el Seny, que se quieren cargar como la República de Weimar, hicieron otros.

#8 Galba, Bcn , 23/04/2019 - 17:50

Perdonin però l'intel·lectual brutal no parla anglès, sinó "anglès". Vaja, que la Rahola parla millor el rus que Torra l'anglès. Ningú l'entén però (diuen) que el parla, sobre tot els que no en tenen ni punyetera idea.

#7 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 23/04/2019 - 15:32

Per celebrar aquesta diada pàtria,jo modestament he afegit una rosa groga al llaç groc,aquest al davant,aquella al darrere...així es veurà el meu amor per la pàtria des de totes les perspectives possibles.