Publicitat
Política · 8 de Juny de 2018. 14:29h.

Torra diu que els llaços grocs "no són partidistes"

"Són símbols a favor de la democràcia que em dol que vostè no pugui compartir”

Torra diu que els llaços grocs "no són partidistes"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost per carta la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, reiterant-li la seva “disposició màxima al diàleg amb tothom”, especialment amb el seu partit. “En el nostre cas, no posarem cap condició al diàleg. No li demanarem a vostè o al seu partit que renunciïn al seu projecte polític per a poder establir un diàleg reposat i respectuós”, explica Torra. I afegeix que “aquest diàleg, i una actitud menys crispada al Parlament i en l’actuació política, és allò que demana una ciutadania prou madura per a prendre les decisions que vulgui sobre el futur polític del nostre país”.
 
Després que Arrimadas hagi considerat en una missiva que la pancarta ubicada a la façana del Palau no mostra neutralitat institucional, el president ha insistit que el seu Govern “serà ferm en la defensa dels drets civils, humans i polítics de la ciutadania de Catalunya”. “Els símbols a què feu referència en la vostra carta no són ideològics o partidistes”, ha subratllat el cap de l’Executiu, sinó que es tracta de “símbols i proclames a favor de la democràcia, la llibertat i els drets de la ciutadania, que em dol que vostè o el vostre partit no puguin compartir”.
 
Torra remarca en la seva carta de resposta que les seves actuacions sempre estaran guiades per “les decisions que prengui en cada moment el poble de Catalunya”. “La meva preocupació més gran és sempre la radicalitat democràtica a Catalunya i a qualsevol racó del món, també a l’Estat espanyol”, argumenta, i reitera que la democràcia “no és tan sols el respecte de la llei”, sinó “sobretot que les lleis siguin respectuoses amb la voluntat de la ciutadania”. “Adequar les lleis a aquesta voluntat és obligació de qualsevol governant compromès amb la democràcia”, rebla.
 
El president de la Generalitat reitera la seva invitació de reunió a Inés Arrimadas per “poder parlar tranquil·lament de qualsevol cosa que consideri oportuna en el format que considereu oportú”. “Aquests espais de respecte i de franquesa són imprescindibles per a qualsevol país amb dirigents madurs i responsables”, afegeix. “Esperant que, en les properes hores, puguem iniciar aquest diàleg que mereix la població del nostre país, que confia que els seus representants tinguin actituds cíviques i dialogants”, conclou la missiva.

Llegir carta de Torra a Arrimadas

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#28 XMB, Barcelona, 09/06/2018 - 15:24

Los lazos amarillos son parte de la ingeniería social, parte de la agitación y propaganda, parte del procés, parte del golpe de estado. Esto lo sabe cualquiera, bueno quizás no muchos de los que se los ponen pensando que es democràcia y llibertad.
"Es más fácil engañar a la gente, que convencerlos de que han sido engañados". Mark Twain

#27 Alejandro, Barcelona, 09/06/2018 - 13:16

¿Que no son partidista dice? Puede decirnos Ud. a qué partido pertenecen los golpistas en prisión y los huidos de la justicia? ¡Venga, Torra, que a pesar del bache que según ud. tenemos en el ADN los españoles, no somos tontos.¿Sabe qué pienso? Que tal vez el bache ese lo tenga ud.

#26 Tabarnés puro, Barcino, 09/06/2018 - 06:46

Claro, hombre. Y la fórmula "Heil Hitler!", es un saludo de amor y hermandad universal entre los hombres..

#25 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 08/06/2018 - 23:33

..... ni la Esvástica ni la cubana....también.
Torra no puede con el hitlerito que lleva dentro.

#24 Luigi., Barcino, 08/06/2018 - 20:29

Torra se pasa el día diciendo torradas.