Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2018. 21:13h.

Torra emula Churchill

El president informa els cònsols que "mai ens rendirem"

Torra emula Churchill

El president Quim Torra durant el discurs (Foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dimarts davant dels cònsols acreditats a Catalunya que el Govern segueix apostant pel dret a l'autodeterminació. "Deixin-me ser clar. El dret d'autodeterminació és essencial per a nosaltres i mai ens rendirem" ha afirmat davant del Cos Consular acreditat a Catalunya, emulant el mític primer ministre del Regne Unit Winston Churchill amb la seva famosa frase "we shall never surrender".

"Mai hi renunciarem" ha manifestat en la seva intervenció, en la qual ha explicat que el passat 1-O Catalunya "es va autodeterminar i ara demana poder fer efectiu el resultat per la via democràtica". Torra ha interpel·lat als cònsols i els hi ha demanat poder "comptar" amb ells per defensar la llibertat i fer arribar la veu dels catalans al món. "A Catalunya, el concepte de República és sinònim de llibertat, i estic segur que podem comptar amb vostès per defensar-ho", ha apuntat.

El president de la Generalitat també ha denunciat el que ha considerat la "gravíssima" situació d'"estat d'excepció" que es viu a Catalunya, amb polítics que es troben presos i "exiliats". "Avui hi ha nou demòcrates honorables i pacífics tancats a la presó mentre Carles Puigdemont i els seus consellers són a l'exili, però lliures, posant de manifest les diferències entre la justícia a Europa i a Espanya" ha lamentat durant la seva intervenció.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 Alejandro, Barcelona, 26/07/2018 - 10:18

El cónsul de Holanda, Dirk Kremer, se levanta y se va dejando a Torra con la palabra en la boca cuando este empieza a hablar de la "dura represión "que España ejerce sobre Catalunya. ¡GRACIAS, SR DIRK, MUCHAS GRACIAS.!!

#25 Alejandro, Barcelona, 25/07/2018 - 20:36

Pues sí, Torra, los cónsules se habrán dado perfecta de que NO sois de fiar porque, a pesar de los gestos del gobierno por solucionar el problema en que habéis metido a España, acercando los presos, acordando un nuevo Estatut con mayores competencias vosotros seguís con vuestro primer y único objetivo, la república unilateral y, presumís de el

#24 Veciana, Barcelona, 25/07/2018 - 15:07

¿Está pidiendo ayuda a potencias extranjeras para rebelarse contra España? Eso es delito de alta traición.En Estados Unidos a éste lo atarían a una camilla y lo ejecutarían por alta traición.

#24.1 Alejandro, Barcelona, 26/07/2018 - 08:46

Pues que no te extrañe, Veciana; han caído tan bajo que, es tan elevado su complejo de superioridad que, han perdido la noción de lo real y de lo irreal. Están sumergidos en un laberinto sin salida pero, ellos, a pesar de su potente ADN, no lo saben, o no lo ven.

#22 sid, bcn, 25/07/2018 - 11:11

aquesta foto devant de Sant Jordi matant al drac és per caure be a Georgia? per ajudar a la causa animalista? entre Torra i Maragall, qui és el S. Jordi? Qui és la princesa? és el drac la república? si volen implementar la república quants dracs haurán de matar? el 53%

#21 El Sifoner, Castelló, 25/07/2018 - 10:44

(.."En Catalunya, el concepto de República es sinónimo de libertad, y estoy seguro de que podemos contar con ustedes para defenderlo"..) Por eso se refugian en la República de Bélgica, a no que es reino al igual que, Reino de Dinamarca, Reino de España, Reino de Noruega, Reino de los Países Bajos, Reino de Suecia, Reino Unido de la GB e Irlanda