Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2019. 08:59h.

Torra espera celebrar la independència amb la seva mare

La dona "té 87 anys", segons explica el president

Torra espera celebrar la independència amb la seva mare

Torra, duant l'entrevista a Clarín

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una entrevista al diari argentí Clarín, afirma que la independència "és irreversible" i explica que "la meva mare, que té 87 anys, espera poder celebrar-la. I ho celebrarem junts. És clar que sí".

"Qualsevol dret que ens sigui negat injustament, ho tornarem a exercir. És a dir, si se'ns nega el dret de protesta, protestarem. Si se'ns nega el dret a l'expressió, ens expressarem. Si ens neguen el dret a l'autodeterminació, tornarem a autodeterminar-nos", assenyala.

"Hem entès sempre que el dret a l'autodeterminació és un dret que tenen els pobles i que, per tant, si en aquesta sentència es nega el dret a l'autodeterminació, nosaltres ho tornarem a fer. Això vol dir que hem de trobar a tots els partits polítics, organitzacions i entitats culturals per veure quin és aquest camí que ens pot portar una altra vegada a exercir de forma clara aquest dret a l'autodeterminació de Catalunya ", apunta. "Tornarem a exercir el dret a l'autodeterminació", assegura.

"Qui té un problema gravíssim és l'Estat espanyol, a qui li han aparegut unes forces d'extrema dreta, feixistes, que a Catalunya no tenim. Jo crec que a Espanya sí que hi ha un problema greu de convivència. Nosaltres estem discutint políticament un tema tan important per a un país com és si decideix ser independent o no. si fem un referèndum d'autodeterminació i guanya el 'no', aquesta mateixa nit la meva dimissió està a sobre de la taula ", assegura.

Finalment, remarca que ell no és un president interí però expressa que "espero que un dia pugui tornar a abraçar al (ex) president Puigdemont en aquest Palau de la Generalitat i que ell pugui tornar a ser el president de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#54 rosa, Barcelona, 11/09/2019 - 12:58

Deixa la mare en pau.

#53 Ñordo de Tabarnia, Ciudagramos, 11/09/2019 - 09:55

Que bonito el reportaje de Crónica Global sobre Dolça Caspalunya,Boinacoya y sus integristas meapilas
Jajajajajajaja

#52 Joan, BCN, 11/09/2019 - 07:32

Increïble que un home que es vanta d'intel·lectual cregui amb la criogenització. On congelaràs a la mare, campió? Al costat de Walt Disney, rei de la fantasia?

#49 Sergi, Bcn, 10/09/2019 - 21:49

Hola purria tu hedor llega hasta aqui. Y la concha de tu madre?

#48 Lolo, Barcelona, 10/09/2019 - 21:41

Pues ya pueden esperar sentados... el y su Sra. madre.