Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2019. 10:20h.

Torra espera que la sentència revifi el procés

"Pot marcar un canvi de cicle"

Torra espera que la sentència revifi el procés

El president de la Generalitat, Quim Torra, afirma en un article a Vilaweb que “la sentència als nostres companys i companyes, jutjats per haver posat urnes ara fa dos anys, pot marcar un canvi de cicle”.

Al seu parer “pot obrir una nova etapa on tornem a prendre la iniciativa, on la repressió no ens porti a quedar acorralats i a la defensiva políticament. Una nova etapa on tornem a la dinàmica de la confiança que ens ha portat als millors moments d’aquest procés emancipador”.

“Una nova etapa -continua- on la generositat i el sentit de país tornin a passar al davant de l’interès dels partits i les batalles per hegemonies que només servirien per gestionar una autonomia vigilada i miserable”.

En una velada al·lusió a Esquerra afegeix que “no podem continuar pensant que cal gestionar aquesta autonomia permesa, que se’ns brinda com una concessió d’Espanya. La sentència ha de portar-nos a la recuperació de la dinàmica guanyadora, la que fa propostes de futur, la que debat com volem que sigui l’Estat que estem construint”.

“No eixamplarem cap base -insisteix- demanant permís i esperant que se’ns doni. Tan sols la defensa de la democràcia i de la voluntat popular ens pot portar al creixement d’una base de consens encara més àmplia. No es donaran mai les condicions per alçar una República de dones i homes lliures si no la comencem a defensar cada dia des de les nostres responsabilitats”.

Torra insisteix en “les limitacions democràtiques del Regne d’Espanya”, fa “una crida a no abaratir el somni”, “a mirar l’horitzó” i a no avançar les eleccions com demana ERC. “Ara no és moment de pensar en les eleccions que puguin venir. Hem de pensar en les futures generacions”. “Hem de fer -reitera- la República Catalana sense excuses ni sense pors”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 El Sifoner, Castelló, 06/10/2019 - 16:50

Os ordeno que me obedezcáis a mi, para desobedecer y sus seguidores, obedecen pero no saben a que desobedecer, ¿a no pagar la autopista, a no pagar los impuestos de la generalitat, no pagar el agua, la electricidad, las multas, no obedecer las señales de trafico, a los mossos? ¿que es desobedecer?

#10 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 06/10/2019 - 16:18

Àvids i necessitats com mai d'una aparició miraculosa o d'un error fatal dels enemics, a lo únic al que s'encomanen aquests es als resultats incerts de la reacció espontània d'una sentència comdemnatoria segura. Para este viaje no eran necesarias estas alforjas...

#9 AnnaMollet, Mollet, 06/10/2019 - 13:34

Parece el discurso de Hitler en el Bunker en los últimos días de la pesadilla hitleriana. ¡Todavía soñaba con la gran Alemania victoriosa!

No os perdáis la gran película El Hundimiento. Con Bruno Ganz en el papel de Torra-Puigdemont.

#8 Baijal, Barcino, 06/10/2019 - 12:48

Ho tornarem a parar...y unos cuantos/as más, a engarjolar. Endevant bocamolls...tic ,tac, tic ,tac. El 53%,riurem i ho tornarem a cel.lebrar .

#7 Els millors moments, Chez Titole, 06/10/2019 - 11:59

Que potser amb els millors moments es deu referir a quan la Caixa i 5000 empreses més varen fotre el camp?.