Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2020. 10:35h.

Torra exigeix un mediador

Recorda a ERC que van votar a favor de la figura al Parlament

Torra exigeix un mediador

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat a ERC la figura d'un mediador internacional en la negociació entre l'Executiu espanyol i català per respectar el que es va votar al ple del Parlament, recordant als republicans que van votar a favor de la presència d'aquesta figura a la Cambra catalana.

"Sóc un defensor a ultrança de les institucions catalanes, del govern de la Generalitat i del Parlament, que és on jo sempre he dit que hi ha la sobirania del poble de Catalunya. Per tant em costa d'entendre que una votació que es tira endavant al Parlament per la majoria no sigui respectada" ha apuntat en una entrevista a 'El Punt Avui'.

"És com la resolució que es va aprovar fa 10 dies demanant un mediador internacional. És que no podem jugar a votar coses que després no tirarem endavant. O les votes o no les votes. Però si votes sí, assumeixes les conseqüències. I jo, com a president, m'he d'atendre al que es vota al Parlament" ha assenyalat en l'entrevista.

"Això no és el que es va votar al Parlament. De moment som on som; que el Parlament ha votat que cal un mediador, i penso que tant la CUP com ERC compliran allò que han votat" ha manifestat el president. "El que em passa pel cap és complir el que el Parlament va votar" ha apuntat. El president de la Generalitat ha considerat en l'entrevista que el Govern espanyol no hauria de tenir problema a acceptar un mediador "si la voluntat de diàleg és sincera".

Quim Torra tampoc ha volgut desvelar si les eleccions seran abans o després de l'estiu. Preguntat sobre la qüestió, el president s'ha limitat a afirmar que "si jo ho digués ara, faria tot el contrari del que pretenc, que és preservar de qualsevol altra influència que pogués venir, i d'electoralismes i partidismes, el que ara són els dos reptes importants que ens queden: aprovar un pressupost i explorar la via de la negociació".

Torra també ha recordat que van encarregar al president de la comissió bilateral, Alfred Bosch, que demanés als consellers del Govern "els punts que volien que es poguessin tractar a banda dels 44 que el senyor Sánchez em va fer arribar". "Una cosa és la mesa de negociació i una altra és la comissió bilateral. Tothom hi està d'acord, tots vam encarregar al conseller Bosch, que és el president de la comissió, que ja demanés als diferents consellers els punts que volien que es poguessin tractar a banda dels 44 que el senyor Sánchez em va fer arribar" ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#6 Ramiro Ledesma, Madrid, 17/02/2020 - 09:01

¿Significa mediador una patada "en medio de los güevos?
Eso es lo que realmente está buscando.
Y lo encontrará...

#5 Ojotuerto, Calafell.tab, 17/02/2020 - 07:29

En la Meridiana tiene a los nuevos Sànchez i Cuixart, mediadores profesionales, de "libre designaciòn"

#4 Joan, BCN, 17/02/2020 - 05:41

Jo buscaria un mediador entre ell i la realitat.

#3 Joan Carles, Barcelona, 16/02/2020 - 23:09

Em sembla que el que cal és un "mediador" entre jxc i erc.
Jo proposo que sigui l'Abascal.