Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2019. 18:47h.

Torra expressa la seva "indignació" a Sánchez

El president diu que els detinguts de la Guàrdia Civil són "ciutadans compromesos amb la seva societat"

Torra expressa la seva "indignació" a Sánchez

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li "explicacions" per l'operació policial que va acabar amb nou membres dels CDR detinguts acusats de terrorisme, tinença d'explosius i rebel·lió.

Torra, en la missiva, considera que l'operació policial "se saltava tots els principis de presumpció d'innocència" i li transmet la seva "indignació" per la "utilització dels aparells de l'Estat per una finalitat política" contra "ciutadans compromesos amb la seva societat".

"Fins a nou persones van ser detingudes i acusades de terrorisme, en una operació judicial-policíaca-mediàtica que se saltava tots els principis de presumpció d'innocència (contra la directiva europea 2016/343) i que servia per inventar un fals relat de violència a Catalunya" denuncia el president de la Generalitat.

"Li vull transmetre la meva indignació i la de tot el govern de Catalunya, així com d'una part molt important de la societat catalana, per un exemple més de la utilització dels aparells de l'Estat per una finalitat política que no es correspon amb les raons d'existència d'aquests aparells" lamenta.

El president conclou la carta demanant explicacions al president del Govern espanyol per les declaracions de la delegada del Govern espanyol Teresa Cunillera, que va parlar de "detencions preventives" i recorda que "el moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent que busca assolir la independència del nostre país sempre per mitjans democràtics".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#16 Jose Garrido, Granollers, 25/09/2019 - 00:02

Si,si, son ciudadanos ejemplares. Se ha llegado a un punto de enfermedad mental que da miedo. Quien crea en el todo vale no merece nuestro respeto. Sólo nuestro desprecio.

#15 errefejota, Dragonland, 24/09/2019 - 23:38

En la futura republiqueta el poder ejecutivo tomará las decisiones del poder judicial y así lo piensa Xorra. República bananera. Se retratan ellos solitos.

#14 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/09/2019 - 22:53

De mal en peor. Ahora Cataluña no solo tiene un presidente racistorra, sino además filoterrorista. Esto acabará mal. Hay que ser ciego para no verlo.

#13 El Sifoner, Castello, 24/09/2019 - 21:27

¿Que tiene que ver el sr, Sanchez?, ¿Tiene algo que ver ud,con las detenciones que hacen los mossos?
Es a la justicia en todo caso a quien debe de exigir, pagueles buenos abogados como tienen Puigdemont, Junqueras y cia, y nada mas. A ver si sera culpable ud, de que me denuncien los mossos.

#11 Sergu, Bcn, 24/09/2019 - 21:19

Torra ves a alabar la pilona. Que eso si sabes hacerlo bien.