Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2018. 17:12h.

Torra fa emprenyar la CUP

Els antisistema ja van qüestionar les seves paraules a favor de Cambó

Torra fa emprenyar la CUP

Imatge de la piulada

La CUP ha recriminat al president de la Generalitat Quim Torra que es presentés a l'assemblea del PDeCAT d'aquest cap de setmana mostrant a la butxaca de l'americana una foto de Winston Churchill, exprimer ministre del Regne Unit.

En una publicació a twitter ahir a la nit, els anticapitalistes van escriure que "Churchill mai ha sigut referent. Qui explota, oprimeix, i mata altres pobles, no pot esdevenir imaginari d'un poble que busca alliberar-se" acompanyant el missatge de les etiquetes "Antiracisme" i "Antimperialisme".

El president de la Generalitat, Quim Torra, va contestar el missatge de la CUP afirmant que "lamento no estar d'acord amb vosaltres, companys. La fermesa i determinació de Churchill davant del feixisme, a l'hora més fosca de la humanitat, lluitant per la llibertat i la democràcia, serà sempre per mi un referent".

No és la primera vegada que els anticapitalistes critiquen els referents als que Torra fa referència. El diputat de la CUP Carles Riera va retreure durant el debat d'investidura que Torra es referís a Francesc Cambó, al que acusen de ser un finançador del franquisme, com un dels seus referents ideològics.

Riera va demanar a Torra que mai més es referís a Cambó, "un home que va pactar amb el franquisme". Torra es va proclamar en aquell debat un "hereu d'un catalanisme transversal" i es va referir com a referents d'aquest model a diversos noms, des de Lluís Companys a Francesc Cambó.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#20 Apu, Bcn, 25/07/2018 - 07:18

Anti-sistema? Jo els trobo ben còmodes a les institucions.

#19 Sid, bcn , 24/07/2018 - 07:06

Els cupaires nomes fan teatre, no tenen nasos d"incomodar a les padrines convergents. Reien amb els Pujol a la comisio del 3% i van votar a un president racista, aixo es teatre

#18 Farragut , Ciutadella , 24/07/2018 - 05:50

Denles ya la independencia por Dios... Esto es insufrible

#15 Albert, BCN, 23/07/2018 - 21:18

Son verdaderamente pateticos unos y otros, se nota que viven de eso, es el salvame de luxe de la politica catalana. Politicobasura. Ojala pudieramos cambiar de canal.

#14 Guineu, Tarragona, 23/07/2018 - 21:12

Qué esperan también estos de la CUP?

Es como si el ala más izquierdista/descamisada/cochambrosa de Podemos gobernara con el PP, y luego estuviera recriminándole lo de derechas que son.