Publicitat
Política · 10 d'Abril de 2019. 19:42h.

Torra fa marxa enrere

Ara ja no diu que no es pot governar sense Pressupostos

Torra fa marxa enrere

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja no considera que l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat sigui una condició indispensable per mantenir-se en el govern. Si bé a principis d’agost del 2018, en una entrevista a l’ACN, afirmava que “els governs acostumen a dimitir si els seus Pressupostos no són aprovats”, ara descarta qualsevol avançament electoral.

El portaveu del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha recordat aquestes declaracions aquest dimecres durant el debat i votació del decret llei per concedir un suplement de crèdit de gairebé 814 milions d’euros per als comptes prorrogats del 2017.

“Quan un govern no és capaç d’aprovar els pressupostos, que és la principal llei de qualsevol govern, dimiteixen i convoquen eleccions”, ha subratllat Rodríguez, que ha posat l’exemple de l’Executiu espanyol.

Torra fa vuit mesos trobava “un mandat democràtic d’autoexigència” convocar eleccions anticipades si els Pressupostos no tiraven endavant. Però fa una setmana el seu parer era diferent: “nosaltres no convocarem eleccions, nosaltres tenim la majoria suficient per tirar endavant el nostre programa de govern”, va assegurar en sessió parlamentària.

D’altra banda, la portaveu del Govern, Mertixell Budó, ha defensat aquest dimarts que l’Executiu català continuï endavant amb els Pressupostos prorrogats des del 2017. “El marc dels Pressupostos prorrogats ens permet dur a terme l'acció de govern perquè cada departament té les seves partides corresponents”, va afirmar en roda de premsa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Xisxes, Barcelona, 11/04/2019 - 08:54

Que bien que viviríamos y cuánto dinero.tendriamos sin la maldita Generalitat.

#3 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 10/04/2019 - 21:52

Presupuesto siempre tienen. Los prorrogan y punto.
Lo demas es para excitar al personal.
De hecho sin la generalitat los catalanes seriamos mas ricos.

#2 Albert, BCN, 10/04/2019 - 21:47

Una cosa es gobernar y otra ser el presidente de la Generalitat, lleva este presidente desde el principio sin gobernar un solo día, con el parlamento cerrado, sin presupuestos, sin apoyos y sin votar ninguna ley, vamos que puede seguir haciendo lo mismo, nunca un inútil en un trabajo tan futil ha sido tan bien remunerado. This IS spain.

#1 oriol, Manresa, 10/04/2019 - 20:04

Això de que no es pot governar sense pressupostos sí que es pot fer. Nomes cal ser un intel·lectual brutal.