Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2019. 21:14h.

Torra fa una crida a "segar les cadenes"

El president insisteix en l'autodeterminació

Torra fa una crida a "segar les cadenes"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat el missatge institucional de la Diada per llançar un missatge per als votants independentistes. Torra ha fet una crida a "segar les cadenes" i exercir el dret d'autodeterminació.

"Els pobles formen part dels estats per dues vies: per voluntat o per imposició; per adhesió o per repressió. I hi ha una sola manera de resoldre aquesta disjuntiva, que és exercint el dret d'autodeterminació, un dret que pertany únicament i exclusivament als pobles. No pertany ni als seus governants ni a ningú més que als pobles. I tenen tot el dret d'exercir-lo", ha manifestat

També ha afirmat que "demano d'encarar els temps que vénen amb determinació i coratge, amb intel·ligència i caràcter, amb generositat i unitat, amb iniciativa i convicció, amb serenitat i ambició, amb tota l'ambició col·lectiva del món".

Quim Torra ha afirmat que "Catalunya serà allò que vulguin els catalans", perquè "som al segle XXI, per més que alguns s'entestin a tornar al XIX o fins i tot al XVIII, i totes les lluites democràtiques i pacífiques han de poder reeixir si tenen el suport de la majoria dels ciutadans", ha dit. També a lamentat que estem en "un present que no és com voldríem i un futur que ens és negat sistemàticament".

El cap de l'Executiu català també ha defensat que "cada dret que ens sigui negat, caldrà que el tornem a exercir", per tal de "ser ciutadans per voluntat, per adhesió a un projecte de país que ens satisfaci".

El president ha assegurat que amb l'Onze de Setembre "no commemorem cap derrota, perquè no hem estat pas vençuts", i ha demanat que es celebri amb "la vitalitat i el tremp d'un poble que no es deixa doblegar i que mira endavant sense por".

 

Missatge institucional del president Torra

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#19 D, D, 11/09/2019 - 13:49

Quim Torra: "Los pueblos forman parte de los estados por dos vías: por voluntad o por imposición, por adhesión o represión"

1978: 2.700.000 catalanes votan Sí a que

"España es una nación INDIVISIBLE"

"La SOBERANÍA nacional reside en el PUEBLO español"

#18 rosa, Barcelona, 11/09/2019 - 12:56

Ajuda als pageos a segar el blat, pot ser així treballaràs en alguna cosa i et guanyaràs el sou...

#17 Pere, Girona, Spain, 11/09/2019 - 11:40

La cursilada del día

#16 Eduardo González Palomar, Manlleu, 11/09/2019 - 10:14

No sé si en toda la Unión Europea actual existe una ideología como la independentista de Cataluña que arrastre tras ella tanta miseria, totalitarismo y violencia. Por ello dejo aquí la friolera de 33200 fotos como instrumentos comparativos para el resto de lectores:
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums

#15 T. Niño, Gavà, 11/09/2019 - 08:29

pues así no falla nadie.
El problema de abrir la caja de pandora, es que con que ahora el viento no es de cola, pero al darnos en la cara, nos situará casi a la cola (Italia pero para nuestro consuelo) y dicho viento frena a todos los de al lado, pues experimentos con Ratafia.
Felipe (González) avisa de los efectos de una 2a crisis, jaleo aseugrado