Publicitat
Política · 29 de Maig de 2019. 20:09h.

Torra ignora la separació de poders

El president exigeix “la llibertat immediata de tots els presos polítics”

Torra ignora la separació de poders

Quim Torra (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a la fiscalia que retiri “totes les acusacions” contra els líders independentistes jutjats per l’1-O i els posi en llibertat de forma “immediata”. Torra ho ha afirmat aquest dimecres en una declaració institucional després que un grup d’experts de l’ONU hagi considerat “arbitrària” la presó preventiva dels líders independentistes.

“El Govern s’adreçarà formalment a la fiscal general de l’Estat, a través del fiscal superior de Catalunya, perquè promogui al Tribunal Suprem i a la resta dels òrgans judicials que estan perseguint l'organització del referèndum d'autodeterminació del primer d’octubre la retirada de totes les acusacions, i demani la llibertat immediata de tots els presos polítics”, ha explicat.

Torra ha anunciat que aquesta petició a la fiscalia s’aprovarà aquest divendres en una reunió extraordinària del Consell Executiu del Govern, alhora que ha afirmat que “el Regne d’Espanya dilapida tota credibilitat democràtica que pogués tenir amb l’ús indiscriminat i parcial de les institucions i poders de l’estat”.

El president català ha remarcat que “la legislació espanyola permet els referèndums i les crides a participar-hi són legítimes. I no hi ha cap projecte polític ni cap opinió o interès patriòtic que pugui passar mai per davant dels drets humans, civils i polítics dels ciutadans europeus”.

“Cada hora que passi amb els presos polítics privats de llibertat és un pas més en la vulneració dels drets humans a l’Estat espanyol. Cada hora de presó i d’exili que passi és una raó més que ens enforteix en la determinació de construir una Catalunya lliure i republicana”, ha conclòs Torra.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 En 2 palabros : Im-presentable, bbcn, 30/05/2019 - 17:54

Este tipo es muy impresentable. Qué verguenza. Más que el cocomont, que ya es decir !

#25 botifler1914, Sinitaca, 30/05/2019 - 13:36

Torra ignora la separació de poders

Normal, en su República de la Stra. Pepis, no la habrá.

#24 Joan Carles, Barcelona, 30/05/2019 - 11:36

Recordeu que a la seva "llei" de "transició" cap a Tractoria el President de la Generalitat nomenava a dit els membres del poder judicial.
Com a Cuba, Veneçola, Iran, Xina,etc

#23 luis, barcelona, 30/05/2019 - 11:08

La noticia diu:..... HA EXIGIT....
¿Me autorizais a hacer un pis?

GRACIASSSSS

#22 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 30/05/2019 - 11:00

Torra tambien pide ..........el fin inmediato del Cambio climatico
........ y que no llueva el dia del santo de su parienta.