Publicitat
Política · 12 de Juny de 2018. 17:59h.

Torra ja no esmenta la paraula independència

Ara parla de "llibertat, democràcia i pacifisme"

Torra ja no esmenta la paraula independència

Quim Torra, signant el decret de nomenaments del nou Govern (foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest dimarts una carta als presidents, primers ministres i ambaixadors europeus en la qual no esmenta la paraula independència ni parla de l'autodeterminació i els trasllada que el nou Govern aposta pel debat, el diàleg i la negociació per aconseguir superar l'actual crisi territorial. En la missiva, escrita en anglès, Torra no menciona el referèndum de l'1-O, ni la declaració d'independència i tampoc parla del dret a l'autodeterminació, tot i que recorda que a Espanya hi ha polítics en presó provisional i a l'exili acusats de rebel·lió.

Quim Torra defensa en l'escrit la seva voluntat que els valors europeus "segueixin essent l'eix vertebrador de l'acció del Govern" i evita fer referència al dret a l'autodeterminació quan es mostra compromès amb el "respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, el pacifisme, la igualtat, l'estat de dret i el respecte dels drets humans, incloent-hi els drets de les persones que pertanyen a minories".

En la carta, el president de la Generalitat destaca que hi ha "polítics catalans demòcrates i honorables en presó provisional, acusats de rebel·lió i sense cap sentència ferma" però evita emprar el terme "presos polítics". Torra també lamenta que "Puigdemont i altres membres del seu govern i antics diputats del Parlament es troben a l'exili" i defensa que no hi ha millor expressió de debat "que aquella que culmina amb un absolut respecte a la llibertat de cadascú per expressar-se, opinar i decidir-ho tot", sense fer cap referència explícita al referèndum ni al dret a decidir.

Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#22 Jesús, Murcia, 13/06/2018 - 09:49

Da igual. La cantinela de Arrimadas no variará; ella seguirá con la única cartilla que le dejó Rivera, a saber, que todo sigue igual, que Torra va a declarar la independencia y que hay que seguir con el 155 y encerrar a Torra.

#22.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/06/2018 - 10:37

Bueno, Torra también sigue igual, negociará "sin condiciones" pero desde el punto de partida de "la república, la autodeterminación y el mandato del 1 de octubre" (Lo de mandato debe ser por los 20.000€ que "mandaron" a cada "observador internacional" para que dijeran que el chiringuito era democrático).

#StopTorracism

#22.2 Jesús, Murcia, 13/06/2018 - 11:11

Tú lo has dicho, como "punto de partida", no como punto de llegada ni como condición irrenuciable para sentarse a dialogar. En un diálogo todos tienen un punto de partida o propuesta de máximos que, empezando como punto de partida se irá moviendo para llegar (o eso es lo deseable) a un punto intermedio que contente a todas las partes.

#22.4 opinador, Barcelona, 13/06/2018 - 20:24

como lo han gestionado los políticos catalanistas no han dejado resquicio para puntos intermedios ("independencia o independencia"), además, ¿qué punto intermedio satisfará a los creyentes en el proces y en la Ítaca independentista que les han prometido? actualmente es dificil conjugar una solución que no sea excluyente ¿alguna propuesta?

#10 Miquel, Mollet, 12/06/2018 - 22:37

Tornem: avui paciència, demà independència. Ja ja ja...

#9 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 12/06/2018 - 21:30

Mas va nomenar a dit a Puigdemont que, ràpidament, es va posar rumb a la Republica.
Puigdemont ha nomenat a dit a Torra que, ràpidament, ja no parla d'independència.
Incongruències!

#8 opinador, Barcelona, 12/06/2018 - 20:36

"llibertat, democràcia i pacifisme" también para las bestias?

#7 Alejandro, Barcelona, 12/06/2018 - 19:57

Navarra ya no pide la autodeterminación; pide referéndum para decidir si monarquía o república. Yo me he sumado a la petición. A ver si hay suerteeeeee.

#7.1 opinador, Barcelona, 13/06/2018 - 20:26

pues yo prefiero probar con el euromillón, qué quieres que te diga, 28 millones de euros

como me toque..., uy, como me toque...