Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2019. 11:43h.

Torra ja pensa en la jubilació

"Sí, vaig desobeir"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acabat la seva declaració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) assegurant que "sí, vaig desobeïr. Era impossible complir una ordre il·legal". Torra ha afegit que "jo tinc molts deures com a president de la Generalitat, però el primer es defensar els drets i llibertat dels catalans".

També ha dit que Junte Electoral Central "no és un òrgan jeràrquic superior i perquè la Generalitat no participava en aquest procés electoral". "Les ordres de la JEC no eren clares i van acabar sent un acte de censura que jo no estava disposat a acceptar", ha subratllat.

"La JEC em volia fer desobeir o bé prevaricar. També sel's podria fer responsable d'un delicte de coaccions. Pretendre que el president de la Generalitat dictés una ordre general perquè es treiessin estelades, llaços grocs i pancartes", ha argumentat.

Quim Torra ha negat que els llaços grocs siguin "partidistes ni propaganda". D'altra banda, ha recordat que el Parlament "va aprovar resolució que diu que l'estelada és un símbol que representa anhel de llibertat i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta".

Finalment, ha remarcat que el concepte "presos polítics" és una manera d'expressar-se que "utilitzen partits independentistes i altres que no ho són". "No és patrimoni de ningú, l'expressió presos polítics; és patrimoni de tothom que lluita per la llibertat, això sí", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#26 pepe, andorra, 19/11/2019 - 12:27

bueno, el piensa en la jubilación yo en cerrar las autonomías mediante una reforma legal de la constitución, o como mínimo, una reforma en profundidad del sistema autonomico y si es posible, una revocación total del titulo VIII de la constitución, y si es todo muy complicado, se hace como Alejandro con el nudo gordiano y a otra cosa mariposa.....

#25 Eduardo González Palomar, Manlleu, 19/11/2019 - 08:41

¡La de veces que los independentistas de Cataluña han negado que este símbolo presente en instituciones y el espacio público hasta el hartazgo sea partidista! Mira cómo ellos mismos se desmienten (19 fotos):
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157709811466917

#24 Gordon Slim, somewhere, 18/11/2019 - 18:58

Para decir eso, mejor que se hubiera tirado los famosos pedos. Hubiera quedado mejor....

#23 ATL.LOTA, PINEDA, 18/11/2019 - 18:40

Una bona jubilació oi Quim?? i paga de expresident , VITALICIA? deixa que els teus catalans també puguin viure amb una jubilació justeta,,, I puguin menar mongetes de santa Pau, Aquest Pau que ens has robat a tots. Renunciala vols??

#22 ES EL QUE BUSQUEN, Barcelona, 18/11/2019 - 17:37

Rentavilitzar el VICTIMISME
Continuar montant pollastres

I aixo durant anys i anys, ES EL QUE ARA TOCA

No hi ha res mes