Publicitat
Política · 28 de Juny de 2020. 18:28h.

Torra: "La independència és irreversible"

El president aposta per la desobediència "no violenta"

Torra: "La independència és irreversible"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, avui fa deu anys, va suposar "un acte unilateral" per part de l'estat espanyol que "trencava el pacte que ens havíem donat des de la Transició i de la democràcia".

El president ha dit "des d'aleshores sabem que la independència és irreversible" i que "aconseguir-la suposarà un gran esforç, un gran coratge, però sobretot d'una gran solidaritat i d'una lluita compartida".

Torra ha insistit que "no hem de renunciar a res que de manera pacífica, democràtica i, quan calgui desobeint de forma no violenta, que ens porti a la independència de Catalunya". També ha deixat clar que "més que mai" és necessari aconseguir la independència per "poder disposar de la nostra sobirania i dels nostres recursos".

El cap de l'Executiu, que aquest migdia ha presidit l'acte inaugural de l'Ajuntament de Bassella, ha aprofitat per agrair el paper dels alcaldes davant la pandèmia, perquè "han fet front i han estat a l'avantguarda, al costat dels seus veïns i donant la cara".

A més, ha insistit que el Govern continuarà treballant per vèncer el coronavirus i ha assegurat que davant possibles rebrots que hi puguin haver, el seu Executiu "hi serà a cada hora i cada minut" i "no li tremolarà les mans" a l'hora de prendre "les decisions que calguin", perquè, ha afegit, tot i que "se'ns han tret totes les competències, si una cosa ha quedat clara durant la pandèmia, és que la vida passa per davant de qualsevol decisió".

"Ara hem de conviure amb el virus i aprendre a reprendre, perquè necessitem que les nostres empreses i treballadors puguin tornar a la feina per fer una Catalunya més verda i on tothom tingui les mateixes possibilitats vingui d'on vingui", ha conclòs.

Finalment, ha remarcat l'esperit "solidari" del poble català, també ha tingut paraules de reconeixement per tots els serveis essencials i el sector sanitari "que ens ha cuidat" i ha assegurat que una de les lliçons apreses és la importància que "sempre els tractem amb la dignitat i els respecte que es mereixen".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#36 Neferu, Barcelona, 29/06/2020 - 18:38

Torra: El MHP que dice a los CDR "apreteu, feu bé de apretar, el que dice que van a desobedecer al Estado. etc.Este es el mismo Torra que en la fachada de la Generalitat tiene puesta una gran pancarta en la que pide al Estado "Llibertat d'expresión". No sé a qué libertad se refiere; en otro país no le dejarían decir ni la cuarta parte de lo q

#33 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis, 29/06/2020 - 13:16

Torra: "La independència és irreversible"

Si, si, tan irreversible como la neurona que te brinca en el Torrao... una cura de reposo en un centro especializado en... por ejemplo las maravillosas Islas Canarias, si bueno es la odiada España, pero seguro que te tranquilizas... el Salto del Negro tiene unas estupendas vistas al Atlántico.

#32 luis, barcelona, 29/06/2020 - 12:11

Dice:
...aconseguir-la suposarà un gran esforç, un gran coratge---
Si dejara de cobrar cambiaria de idea

#31 Manolito Goreiro, Torroella, 29/06/2020 - 12:07

Creo que cuando el Barça decida no ir a ningún campo y retirarse voluntariamente de la Liga española, las palabras de Torra podrían tener sentido. La independencia será posible cuando las empresas y la burguesía la asuman con todas sus consecuencias económicas. Cuando a Catalana Occidente le dé igual perder cientos de millones de €.

#30 M, Sabadell, 29/06/2020 - 11:54

Lo unico infinito e irreversible es la estupidez de algunos