Publicitat
Política · 3 de Juny de 2018. 23:37h.

Torra, l'autonomista

El procés ja només espera poder treure els presos al carrer

Torra, l'autonomista

El president de la Generalitat durant l'entrevista (Foto: Rubén Moreno)

La primera entrevista al nou president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat clar que l'objectiu del procés ja no és la independència sinó encetar un diàleg amb el nou president espanyol, Pedro Sánchez, per intentar treure els presos al carrer encara que això ja només depèn d'una decisió judicial un cop processats. "Ara estem en transició, no som independents", ha reconegut.

Torra també ha admès que el "líder del moviment sobiranista és Carles Puigdemont" i fins i tot afirmat que "mig Govern de la Generalitat és a Estremera" en contraposició al Govern del Palau de la Generalitat. L'ambigüitat de les respostes semblava que desesperaven, en alguna ocasió, al mateix director de TV3, Vicent Sanchis.

El president ha començat l'entrevista tornant a demanar perdó pels seus articles i tuits, ha apel·lat a la llibertat d'expressió i ha atribuït la polèmica a "la ironia". També ha negat que hi hagi fractura social a Catalunya perquè, en la seva opinió, és que és un "debat natural, lògic, mediterrani i llatí".

D'altra banda, ha rebutjat la possibilitat que el procés acabi amb una ulsterització -"no ens pot passar", ha assegurat- tot i que no ha explicat com es pot evitar. En la seva opinió, "el millor és que votem" perquè "som un poble madur".

Entre els únics objectius concrets que ha esmentat hi ha la creació "d'una comissió o un grup de treball sobre les setze lleis socials suspeses pel TC". En canvi, ha insistit molt en aspectes simbòlics com "tenir veus a l'exterior" per justificar la recuperació del Diplocat.

La gran esperança, sobretot després de la moció de censura, és Pedro Sánchez del qual ha afirmat que "no esperem gestos, esperem solucions", però quan ha manifestat que "vull saber quina és la seva opinió sobre la independència de Catalunya", el propi Sanchis li ha dit que "ja la sap".

Torra i Sanchis han tornat a topar sobre l'espai de la República a Brussel·les, però el president ha declarat que "necessitem veus a l'exterior" i que ajudarà molt en "el concert de les nacions". "Estat espanyol ha jugat totes les cartes que ha pogut perquè no tirés endavant el procés d'independència", ha afegit.

Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/06/2018 - 13:42

"ha rebutjat la possibilitat que el procés acabi amb una ulsterització -"no ens pot passar",

Ya, como el pirado que va a toda pastilla por la autopista en sentido contrario y dice que eso de matarse a él no le puede pasar. Sólo le falta añadir "porque yo lo valgo".

#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/06/2018 - 13:40

"ha negat que hi hagi fractura social a Catalunya perquè, en la seva opinió, és que és un "debat natural, lògic, mediterrani i llatí".

Claro, un "debate" tan mediterráneo y latino como el fascismo que encarnas.

#6 Albert nomas, Tabarnia, 04/06/2018 - 09:20

Que bajo ha caído Tractoria nombrando a este cínico fascista de presidente.

#4 Masias , Mis posaderas , 04/06/2018 - 08:04

Torra está totalmente desacreditado dentro y fuera de España.
Es un personaje ridículo que parece salido del túnel del tiempo.

#2 seny, bcn, 03/06/2018 - 23:55

Le guste o no, este señor es presidente de la Generalitat y debería actuar como tal, defendiendo los derechos de todos los catalanes no pensando únicamente en los que son afines a su ideología.