Publicitat

El president evita intervenir a la moció de censura

Torra no diu res

Quim Torra (Foto: Parlament)

El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha intervingut en el debat de la moció de censura que Ciutadans ha presentat contra ell i ha preferit guardar silenci durant tot el debat parlamentari d’aquest dilluns. El reglament del Parlament permet que el president no participi en el debat d’una moció de censura i això és el que ha fet Torra. En el seu lloc, han pres la paraula la portaveu del Govern, Meritxell Budó; i el portaveu de JxCat, Albert Batet.

La moció de censura ha estat rebutjada per 40 vots a favor (Cs i PPC), 76 en contra (JxCat, ERC, CatComú i la CUP) i 17 abstencions (PSC). Perquè prosperés, necessita rebre la majoria absoluta de la Cambra catalana, és a dir, el suport d’almenys 68 dels 135 diputats.

Ara no és podrà presentar cap altra moció de censura durant aquest període de sessions, que acaba el 31 de desembre. A més, després que hagi estat rebutjada, els 27 de Cs que l'havien signat no en podran presentar cap durant el període següent, és a dir, fins passat el 15 d'agost de 2020.

Aquesta ha estat la quarta moció de censura presentada des del restabliment del Parlament. Les dues primeres van ser contra Jordi Pujol i les van presentar Josep Benet (PSUC), el 1982; i Pasqual Maragall (PSC), el 2001. Cap de les dues no va prosperar. La tercera va ser contra Pasqual Maragall i la va encapçalar Josep Piqué (PPC) el 2005, però va ser retirada abans que es votés.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Albert Escarré Puig, Barcelona, 08/10/2019 - 14:19

#8

Cómo iba a contestar a Elena Roldán, si dejó a Torra sin palabra. Se le veía cara de acuyunit, sin falta de argumentos para debatir. Lorena, CAMPEONA !!!!

#7 Fermin, Barcelona, 08/10/2019 - 09:59

Aquest l'hem de veure callat per la eternitat. El dia que es giri la truita, perque tard o d'hora girarà, aquest l'haurien de posar a la banqueta dels acusats i fer-li un sumarissim per mal que ha fet a aquest pais. Aquest davant d'un jutge no obre ni la boca perque com va fer el seu amo, abans es col.loca dins un maleter i fuig com rata que es

#6 Coque, El centro de Tabarnia, 08/10/2019 - 09:10

Hay una frase celebre, creo que atribuida a Groucho Marx, que dice: "Me mejor permanecer callado y parecer imbécil, que no abrir la boca y confirmar que lo eres"

#5 Valenti, Taragona, 08/10/2019 - 01:24

En comunicació no verbal, tapar-se d'alguna forma els llavis (gest tipic de Torra) es propi de mentiders.
Algun assessor (en tenen a patades) li hauria d'explicar al brutal.

#4 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 07/10/2019 - 23:52

Callado es como mejor está. Cuando se pone a hablar, muestra lo que fermenta y descompone en su cabeza y queda hecho un desastre.
¡Torra, calla para siempre! Por tu bien y por el bien de todos los catalanes.